Българка стана световен шампион по ММА

Българка стана световен шампион по ММА | StandartNews.com

Българка стана световна шампионка по ММА. Александра Тончева записа името си в историята, ставайки първия български боец, спечелил световна титла по ММА при аматьорите. Алекс премина убедително над съпернички от Великобритания, Румъния и Полша и след европейската си титла от 2015 г. показа на всички, че е най-добрата и в света.

"Бойците от българския национален отбор в жестока конкуренция от над 250 състезатели от 53 страни, извоюваха един златен, два сребърни и един бронзов медал на Световното първенство по ММА в Лас Вегас, САЩ. С това България се изкачи на трето място световната отборна ранглиста", съобщи президентът на Българската федерацията по ММА Станислав Недков, цитиран от БГНЕС.

Фердун Османов, макар и само на 19 години, показа огромно сърце на истински воин. За 5 дни изигра 5 мача, като в 4 от тях надделя над много корави и далеч по-опитни опоненти. На финала може би вече умората си каза думата и съперникът му от Нова Зеландия се възползва от единствената грешка, която Ферди допусна в целия шампионат и успя да му грабне титлата.

Много малко не достигна на Тенчо Караенев да подобри вицешампионското си класиране от миналогодишното световно. След победи над бойци от Канада, Исландия и Финландия, Тенчо беше надигран от ирландец и след двата си сребърни медала от световно и бронза от Евро 2015, той стана първия българин с 3 медала от големи първенства.

Европейският шампион в тежка категория Даниел Гълъбаров след две победи над бойци от Нова Зеландия и Австрия, по всеобщо мнение беше ощетен в полуфиналния си сблъсък, с което бе лишен от възможността да повтори подвига на Александра и само в рамките на няколко месеца да извоюват европейска и световна титла. Дани остана с бронзов медал и с огромната амбиция на Европейското през ноември да покаже отново, че е най-добрия в тази категория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай