Приятел на Бербо на пътя на ЦСКА

Приятел на Бербо  на пътя на ЦСКА | StandartNews.com

Най-куриозното дерби може за е "червените" на Ганчев срещу "червените" на Божков

"Чико Бяга" и бивши страшилища ще ритат срещу "армейците" във "В" група

- Спа дестинации, вино и суджуци ще радват червените привърженици
- "Старите кучета" на Жадното са големият враг на 31-кратните шампиони
- Дербито с "Миньор" ще събере повече публика от "А" група

Голям купон очаква феновете на ЦСКА във "В" група, ако имат чувство за хумор и любов към истинския футбол, каквато вече показаха с решението да започнат от нулата. Те припознаха отбора, предложен им от Васил Божков. Изненадващо обаче Гриша Ганчев се зае да съживи оригиналния, фалиращ клуб. Бизнесменът прави постъпки за "Б" група, но по-вероятно е ЦСКА да стартира от третото ниво, където отива по законите на БФС при отказан лиценз.

И така, ако всичко мине по план, на 9 август, привържениците на ЦСКА ще научат програмата за първенството. Наред с екзотични дестинации в югозападната "В" група са отбори със славни традиции и великолепни публики. Разбира се, номер едно в това отношение е пернишкият "Миньор". Отсега е сигурно, че на "Стадионът на мира" за мача с ЦСКА ще се съберат повече хора, отколкото на 80 процента от двубоите в "А" група.

Тимове с традиция са още "Пирин" (Гоце Делчев), "Беласица" (отскоро с президент д-р Мазнейков, прочут почитател на ЦСКА и член на "ЦСКА Завинаги"), "Велбъжд" (Кюстендил), "Вихрен" от Сандански.

Най-големият съперник обаче по ирония на съдбата ще е бившият малък брат "Септември". Всъщност, зад отбора стои футболен клуб "Дит", който направи бум в юношеския футбол. Тимът от кв. Драгалевци купи и "Конелиано", за да обиграва мъжки отбор. Именно тимът от село Герман ще се слее със "Септември" и ще играе под славното име. Спонсорът Румен Чандъров иска в "А" група до два сезона. Пари не се жалят, а идеята е зад името "Септември" да застане поне публиката в махалата, може би най-футболната на София. Чандъров предвижда грандиозен ремонт на стадиона, който сега е руина, за да приеме мачове от професионалния футбол. Бизнесменът назначи за треньор Ники Митов - Жадното, който за малко не направи "Левски" шампион и е последният, побеждавал "Червените" във вечното дерби. В селекцията личат имената на "старите кучета" Стоян Колев (до този сезон в ЦСКА), Ники Николов ("Левски", "Черноморец" и "Монтана"), Илиян Гаров ("Локо" Сф и "Ботев"). Чандъров не обича да говори, но действа със замах. Малцина знаят, но школата му е най-проспериращата в София. Тренират над 250 деца, като към "Дит" поеха доста от асовете на "Левски", "Славия" и ЦСКА. Половината от талантите са от провинцията. Те живеят и се хранят в "Царско село". Добрите взимат стипендии, като според слуховете някои суми стигат до 1000 лева месечно. Ръководството е осигурило места в училището на "Славия". Но с проекта "Септември" ще се преместят в прочутото 57-о, откъдето тръгнаха Любо Пенев, Емо Костадинов, Ивелин Попов.
Чандъров е собственик на хотел "Маджестик" в Слънчев бряг, както и на други обекти в курорта. Там апартамент получи самият Димитър Бербатов. Звездата и бизнесменът са добри приятели.

Битката ще е жестока, а традиционните грандове на Югозапада ще бъдат само арбитри, тъй като просто не разполагат с пари. Разбира се, пред феновете на ЦСКА се откриват отлични дестинации за туризъм като Сепарева баня, Велинград, Самоков и Варвара. Минарални басейни, хубави кръчми гарантират те. А и на връщане от Варвара всички могат да напазаруват вино и суджуци в любимото на Димитър Пенев село Виноградец.

Най-екзотичната дестинация е село Бяга, Брациговско. Местният "Чико" влезе в елита след бараж. Базата става за футбол, но не е ясно дали клубът няма да се трансформира в "Хебър" и да домакинства в Пазарджик.
Разбира се, най-куриозният мач може да е ЦСКА София срещу ЦСКА. Клубът на Васил Божков получи регистрация в съда под името "ЦСКА София". Очакваше се да започне не от окръжната група, а от "В". Чу се, че БФС може да даде "уайлд кард" на новия ЦСКА. Или пък отборът да се слее с някой от участниците. Бяха водени сондажи с новака "ФК София 2010", който играе мачовете си на "Царско село". Шеф там е Желязко Кочарков, ексцентричен бизнесмен, който върти транспортен бизнес.

Но финансите са толкова оскъдни почти в цялата група, че за 50 000 лева всеки би дал мястото си на "червените". Стига Васил Божков да продължи проекта след шокиращото решение на Гриша Ганчев.

Съставът на "В група

"Миньор" (Перник)
"Пирин" (Гоце Делчев)
"Витоша" (Бистрица)
"Сливнишки герой"
"Беласица"
"Струмска слава"
"Вихрен" (Сандански)
"Велбъжд" (Кюстендил)
"Конелиано" (Герман) - (сега "Септември)
"Балкан" (Варвара)
"Германея"
"Чепинец"
"Рилски спортист"
"Ботев" (Ихтиман)
"ФК София 2010"
"Чико Бяга"

---

ЦСКА
"Локомотив" (София)

Валентин Чакъров: Няколко стадиона не могат да поемат 1000 души агитка

Валентин Чакъров е шеф на Зоналния съвет в София, който администрира първенството на Югозападната "В" група. Известният кадър на "Пирин" даде интервю пред "Стандарт".

- Г-н Чакъров, "вашата" група стана страшно популярна от тази есен, какво очаква ЦСКА?

- Заявки се приемат до 21 юли, но засега нямам индикации, че ще има отказали се клубове. Би трябвало да започне в пълен състав. Почти всички отбори са с гарантирани бюджети от общините, така че се задава интересен сезон. Нашата група винаги е била интересна, но наистина с ЦСКА очаквам пълни трибуни. Ако има притеснения, те са точно с 3-4 стадиона.

 -Защо?

- Няма как те да поемат 1000 или 2000 души агитка на ЦСКА. При повечето няма проблеми, но например тези във Варвара и Бяга трудно ще се справят. Освен ако "Чико" наистина не се трансформира в "Хебър". Същото важи и за гостуването на "Беласица". Тимът ще играе вероятно в село Коларово, тъй като се ремонтира базата в Петрич. Едва ли и полицията в тези места ще се ангажира с охрана на агитката на ЦСКА. Вариантите са или служебни загуби на домакините, или мачовете да се играят на "Армията".

- Възможно ли е новият ЦСКА на Васил Божков да стартира също във "В" група, ако бизнесменът не се откаже от идеята си?

- Възможно е ако се обедини с друг отбор от София. Поне аз не знам случай да е получаван "уайлд кард".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай