Полякиня купи блок-призрак

Полякиня купи блок-призрак | StandartNews.com

Плевен. Бизнесдамата от полски произход Уршула-Ивона Михалковска стана собственик на митичния жилищен блок на улица „Генерал Тотлебен" 33 в Плевен, който бе обявен за продан от общината.

Нейна фирма купи на търг „обезкостената" от цигани сграда за 848 020 лева. Това стана при втори опит за продажба на 16-етажната сграда на входа на града откъм София. Преди това местният парламент смъкна с около 50 хиляди лева стартовата цена. От офиса засега отказват подробности за намеренията й. Михалковска има международен бизнес с автомобили и авточасти. В блока, който тя придоби, има 115 апартамента . Той се нуждае от основен ремонт на електрическата и ВиК-инсталацията, за да стане обитаем отново. Необходима е смяна на дограми, нови подови настилки, ремонт на санитарните възли и на покрива. Трябват му и нови асансьори.

Обезлюденият блок на „Тотлебен" е изтърбушен от цигани, които години наред го обитаваха като наематели на „Жилфонд". Те бяха евакуирани преди година, защото превърнаха сградата в опасно място. Наемателите разкъртили стълбища и вадили арматурните железа. Въпреки това експертиза твърди,че блокът може да бъде възстановен. Събарянето му е прекалено скъпо. Блокът направи България печално известна по света от репортаж на Си Ен Ен през 2009 г., в койтобе показан като пример за мизерия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай