Опасен зид виси над път

Опасен зид виси над път | StandartNews.com

Каменна ограда на стара къща се наклони опасно над пътя, който свързва благоевградското село Покровник със съседните Падеш, Долно Лешко и Горно Лешко. Имотът е собственост на Добрина Георгарска, която живее там с дъщеря си Весела. Постройката е в окаяно състояние, а каменният зид застрашително виси над шосето и всеки момент може да се стовари върху преминаващите автомобили.

Жителите на двете населени места споделиха, че се притесняват, когато преминават с колите си покрай опасната ограда. Кметът на Покровник Методи Цонев увери, че в най-скоро време проблемът ще бъде решен, за да няма риск за здравето и живота на преминаващите през този пътен участък.

"Майката и дъщерята живеят бедно, наскоро взех по-младата жена на работа в кметството по една от програмите за заетост на лица до 29 години. Двете нямат пари сами да разрушат опасния каменен зид. Вече съм сигнализирал енергото, откъдето обещаха да изпратят екипи, за да спрат електричеството, когато започнем да събаряме оградата. Собственичката и брат й Александър Кузмански ще свалят керемидите, ще разчистят, останалото ще го свършим ние", категоричен бе кметският управник. След празниците той ще осигури техника, която да събори опасната ограда и да извози отпадъците. "Ще търся на приятелски начала фирма, която да извърши тази дейност, за да не чакаме да стане някоя беля и тогава да реагираме", допълни кметът на Покровник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай