Лукарски откри в Кърджали "Бизнес инкубатор"

Лукарски откри в Кърджали "Бизнес инкубатор" | StandartNews.com

Към днешна дата не е ясно какви ще са загубите за България от новия данък, който смята да въведе Гърция. В момента Министерството на финансите изчислява какви ще са евентуално щетите за българския бизнес и българския износ в Гърция, заяви в Кърджали министърът на икономиката Божидар Лукарски.Той обясни, че тези драконовски мерки не касаят само България. „Ние ще сме пряко засегнати. Колегите от други европейски страни също са притеснени от новата финансова дисциплина на Гърция. Тези мерки се отнасят и за Ирландия, и за Италия, които също ще са потърпевши", обясни Лукарски.

Той коментира, че е изпратен сигнал до ЕК, защото това е нарушение на европейски норми.„Надяваме се да има реакция в скоро време и ЕК да вземе съответното решение", каза още икономическият министър.

В Кърджали той участва в официалното откриване на Бизнес инкубатор. „Създаването и развитието на Бизнес инкубатор е ключова предпоставка за насърчаване на предприемачеството на регионално ниво. Това е част от политиката на държавата за насърчаване на малкия и средния бизнес в по-слабо развитите икономически региони на страната, какъвто е и Кърджали.

Сигурен съм, че съвсем скоро експертизата, с която разполага екипът на инкубатора, ще съдейства този проект да даде своите положителни резултати", заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски преди да прережи лентата заедно с областния управител Илия Илиев и кметът на Кърджали Хасан Азис.

Проектът „Бизнес инкубатор- Кърджали" е финансиран от Оперативна програма" Развитие на конкурентоспособността на българската икономика- 2007 – 2013".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай