Бобошево хвърля боб за милионера

Може да е брат ми, може да е баща ми, подклажда слуховете кметът

Бобошево хвърля боб за милионера | StandartNews.com

„Нашият милионер се крие. В Перник са здрави като винкел и не се страхуват от нищо. Ние тук сме по-предпазливи. Но все някога ще се разбере”, това твърди млад мъж в центъра на Бобошево. Разкрива, че във вторник в градчето се заговорило, че бащата или братът на общинския кмет са грабнали половината от рекордния джакпот в размер на 4,7 милиона лева. Самият управник Крум Маринов не отрича, че печалбата е отишла у някого от фамилията му. „Може да е брат ми, може да е баща ми. Но може да е някой друг. Не бива да казвам дори и да знам. Не бива да създаваме ядове на хората. Сигурно е, че не съм аз, защото не играя тото”, казва с усмивка, достойна за Мона Лиза, кметът на община Бобошево. И още повече подклажда слуховете на хората с откровението, че от четвъртък излиза в отпуск за 15 дни. Ще ходи на почивка в чужбина с жена си, с брат си и снаха си. Пуснал си молбата във вторник, т.е. само два дни след тегленето на тиража на тотото, в който падна огромният джакпот.

Разказва, че баща му Георги е пенсионер от МВР, дълги години работил в София като началник отдел „Регистрация и технически контрол”. Не пропуска нито един тираж. Пуска два фиша – порвият е с еднакви числа, а вторият не. По-малкият му брат Димитър пък живее в столицата. Там притежава брокерска къща, работи в застрахователния бизнес.

През изминалия уикенд дошъл в Бобошево и също играл тото 2. „Който е имал късмет, той е спечелил. За мен е важно щастливецът да осъзнае, че нашето градче носи късмет и да инвестира част от голямата си печалба тук. Но пак казвам, че аз не съм милионерът. Защото смятам да ремонтирам къщата си, да си купя и нова кола. Да не кажат, че съм аз”, допълва градоначалникът, който не губи загадъчната си усмивка и за миг.

Загадката за бобошевци кой е късметлията остава. И млади, и стари това се питат, но засега нямат отговор на най-често задавания въпрос в цялата община. „Страх го е да си каже този, който е спечелил. Седим в заведението и чакаме трети ден някой да почерпи и да се издаде, но напразно. Но дано е бобошевец. Ако не е, поне да е българин. Да си ги харчи със здраве. И да не го подгонят мутри, че тогава язък му за милионите”, твърдят група младежи, окупирали кафенето до тото пункта.  

Тотаджийката в единствения пункт не само в града, но и във всички 12 населени места на общината, уверява, че поне едно е сигурно – печалбата ще остане в страната ни. „За последния  тираж чужденци не са играли. Сигурна съм. Тук имоти имат руснаци, украинец, американец, англичани, но никой от тях не е пускал фиш. Предишната голяма печалба в този пункт бе отпреди 1989 г. – пет плюс едно, сумата беше голяма за онова време”, казва Цветанска Пеянска, която от 29 години работи в тото пункта в центъра на Бобошево.

В това време вътре влизат трима мъже, за да пуснат фишове. Най-възрастният Любен Миладинов играе от 1961 година. Взема два празни фиша – 5 от 35 и 6 от 49, и започва да ги попълва. „Надеждата остава за тези, които не са спечелили. Като е ударена шестица тук, не означава, че трябва да спрем да играем. Целил съм много четворки, още повече тройки, но веднъж не пуснах фиша и изпуснах петица. Трябва да има такива като нас, за да има и печеливши”, споделя старият тотаджия.

76-годишната Цветанка Варджийска е родственичка на народната певица Йорданка Варджийска. Но не и до песни за разлика от този, който е спечелил тото милионите. Застанала е насред улицата и се мъчи да се справи с ината на магарето си насред улицата. Добичето се дърпа, но накрая се кротва. „Ето така ще се мъчи с пустите му милиони късметлията. Че това са много пари, не са за всеки. Дано ги е грабнал някой беден човек, който знае какво е да нямаш и да помогне на бедни и болни възрастни и деца. Че ако късметлията е богаташ, не е толкова добре. Те все ламтят за повече и няма да заделят пари да помогнат на нуждаещите се. Дано е бобошевец, все с нещо ще помогне на града ни”, смята пенсионерката. Три дни след тиража и падането на джакпота тя и съгражданите и още не са разгадали тайната кой е печелившият.

„Все някога ще се издаде. Ще си каже сам или ще го разкрием по харчовете, които прави”, успокояват се местните хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай