ЦЕРН търси стажанти

ЦЕРН търси стажанти | StandartNews.com

Студентите ще получават по 90 швейцарски франка на ден

ЦЕРН обяви, че търси стажанти за лятната си студентска програма за работа по IT проекти. Одобрените младежи ще изкарат два месеца в Европейския център за ядрени изследвания между юни и септември. Те обаче трябва да отговарят на доста изисквания. Възможност за участие в лятната академия край Женева имат студенти от бакалавърски или магистърски програми по физика, математика, компютърни или инженерни науки. Те трябва да са преминали поне три години от своето обучение до началото на стажа, съобщи karieri.npss.bg. Едно от изискванията е да не са работили преди в ЦЕРН за повече от три месеца. Освен това трябва да владеят английски на високо академично ниво, а френски като втори език ще се счита за голямо предимство при подбора. Стажът ще е платен, като студентите ще получават по 90 швейцарски франка на ден, което прави около 160 лева.

Крайният срок за кандидатстване е 28 февруари.

Документите се подават онлайн, а резултатите ще бъдат обявени до края на април. Кандидатите трябва да изпратят CV на английски или френски, поне една препоръка от университетски преподавател, мотивационно писмо и документ, удостоверяващ, че сте студент. За да докажат, че имат знанията и способностите да разработват IT проекти на високо ниво, е препоръчително студентите да изпратят и всякакви призове от състезания, олимпиади, сертификати за курсове или препоръки от професори.

По време на деветте седмици одобрените стажанти ще присъстват на IT лекции, специално подготвени от експертите на ЦЕРН, както и на лекции от други програми на организацията. Те ще могат да посетят ускорителите и експерименталните области в лабораторията. Престоят им ще включва и работа по световноизвестния експеримент с Големия адронен колайдер. Пътните разходи и здравните осигуровки се покриват от организацията. Целта на проекта е да даде шанс на младите за кариера в международна компания, като по време на семинарите студентите ще могат да се срещнат с бъдещите си работодатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай