Италиански джазмен проговори на български

Италиански джазмен проговори на български | StandartNews.com

Банско. Италианският джазмен Фабио Лепоре проговори на български във втората вечер от Международния джаз фестивал в Банско.

Първоначално фронтменът поздрави публиката на бърз италиански, след което изигра изненада, че не го разбираме и произнесе приветствието си на български език. "Искахме да говорим на български по време на цялото шоу, но то
продължава само един час", пошегува се вокалистът, преди да покаже забележителния си гласов диапазон.

Фабио Лепоре джаз квартет представиха новия си албум "Кафе Пауза" на откритата сцена на площада в курортното градче. За да докажат, че италианците са най-добри в любовта, четиримата музиканти поканиха на сцената дама от публиката, на която посветиха песен.

Преди Лепоре и компания на сцената се изявиха инструменталистите от Себастиян Лаверни квартет. В последния момент имаше разместване в програмата, като кубинско-българският проект Боби Каркасес§бенд си размени реда с гръцката джипси банда Гаджо Дило, които завършиха вечерта с чаровен суинг. Класическите китари и контрабас бяха украсени с акордеон и цигулка и заедно с плътния глас на вокалистката смесиха суинга с романтичното усещане за пътуващ табор под звездите, носен от звука на песни за любов и свобода.

Международният джаз фестивал продължава до вторник в подножието на Пирин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай