23:25 ч.

29.08.13

5 мин.

64028

75

103

Ванга видяла Сирия в руини преди 36 г.

от Владимир Симеонов |

Ванга видяла Сирия в руини преди 36 г.

Падне ли Дамаск, ще се роди религията на разума, вярвала пророчицата


"Леле, в Сирия какво ще стане! Това си го пише и в Библията. Горките хора в Сирия - ще дойде време, няма да остане камък върху камък от нея. Но рано е още за това". Тези думи са казани не от друг, а от великата българска пророчица Ванга. За тях се сещат все повече хора, които са чели книги за живота и делото й. Казала ги е през далечната 1975 г. пред проф. Никола Шипковенски, прочут наш учен и психиатър, който изследвал феномена Ванга. Това обаче не е единственото й пророчество за кризата в Сирия. На два пъти Ванга разказва свои видения за арабската държава и пред племенницата си Красимира Стоянова.

"През 1984 г. Сирия ще води голяма война, защото нещата ще се усложнят много. Ливан ще има проблеми от всички посоки. Ливан е заобиколен от пламъци. Има много червени плодове и много вода. Но няма и няма да има петрол. Отношенията на Ливан със Сирия трябва винаги да бъдат много добри. В бъдеще ще станат още по-добри" - това вижда през през 1981 г. Ванга. През същата година предрича, че човечеството ще преживее много катаклизми. Че ще се промени и съзнанието на хората, че ще дойдат тежки времена, че хората ще се разделят на групи по вяра.


Ще дойде на света най-старото учение


Питате ме: "Скоро ли ще стане това?" Не, не скоро. Още Сирия не е паднала", отсича пророчицата. Според изследователката на Ванга, Жени Костадинова, "най-старото учение" означа "религията на разума". Но за да "поумнее" човечеството, ще трябва да преживее голям катаклизъм.


В друг Ванга е категорична, че след 2000 година от Земята ще изчезне една арабска страна, а после ще потъне един голям град, но няма да е скоро. Пред проф. Димитър Филипов през 1991 г. разкрива: "Сега Йерусалим няма да бъде разрушен! Над Йерусалим ще изгрее нова звезда. Рано е, още Сирия не е паднала". Всички тези откровения и предсказания на великата пророчица са цитирани в две книги на писателката Жени Костадинова - в луксозната "Ванга пророчицата", издадена 2011 г. за 100-годишнината от рождението на пророчицата, и в малката, само 12 на 12 см творба, "Ванга - пророчества и мъдрост". "Исках да издам една малка творба, която да е удобна и да може човек да си я носи в джоба. Тя е първата, преведена на английски и руски. Наскоро рускиня ми каза, че това е Библията на Ванга. В нея са събрани над 500 пророчества, мъдрости, знания, съвети на леля Ванга, 16 г. съм изследвала нейните живот и дело", твърди авторката.


Според пророчицата човечеството ще се спаси, когато всички се обърнат с молитва към Бога. Когато станат по-добри, когато си помагат взаимно и спрат да се надпреварват и да трупат. Мирът с бомби не се опазва - опазва се с разум и вяра. Ясновидката вярва и в добрите бъднини на страната ни. "Ще дойдат добри дни за България, за народите, които помагат на нашата държава. Защото тя ще бъде уважавана и тачена от велики държави. Ще мине време, България ще изправи снага, самочувствието на хората ще порасне... България ще бъде благоденстваща страна! Деца, в България ще стане добре... Ще се живее добре!", вярва тя.


"За нас леля Ванга е светица, тя обичаше най-много Бог и България. Не делеше хората на бедни и богати. Помним, че ни казваше, че безгрешни хора няма, че има само два вида хора - добри и лоши", спомнят си жители на село Рупите, край което от 1970 г. в малка къщичка пророчицата помагала на нуждаещите се. Там приживе, през 1994 г., вдигна и църква, която кръсти "Света Петка". Местните хора са убедени, че мястото е свято и е българският Йерусалим. Защото там се усеща духът на Ванга, силата й. Според тях няма особено значение дали Българската православна църква (БПЦ) ще я признае за светица. По-важното е, че името й се е превърнало в свято още приживе и ще се помни и предава на бъдните поколения. Съветвала ги да четат Библията по-често, особено когато им е трудно и тежко, повтаряла, че нито една религия не учи на лошо и не е за подценяване. "Не съди другия - нямаш право да го съдиш. Само Бог може да съди", поучавала ги тя. И ги уверявала да не се карат за къщи, за имоти.


Огън да ги гори къщите, ако няма мир и любов в тях", казвала Ванга.


"Пророчицата ни помага и от небето. Тя мечтаеше в Рупите да има и манастир, дано скоро бъде готов. Измъчваше я омразата между хората. А нас ни мъчи, че вече 17 г. след смъртта й не можем да влезем в къщичката й и да приседнем на леглото, където тя си почиваше, да се слеем с духа й", признават жители на Петричкия край.


Фондация "Ванга" прави всичко необходимо, за да отвори вратите на постройката за посетители за храмовия празник на църквата, който е на 14 октомври. Преди време бе изпратено писмо до община Петрич, с което се информира местната власт за намерението на организацията да ремонтира основно сградата. Ще се запази автентичният й вид на 100%. Домът на пророчицата е собственост на неправителствената организация. Плановете са през септември да стартират ремонтните дейности, които да приключат за един месец. На своя сесия общинските съветници гласуваха всички вещи, които са 1411, да се стопанисват от историческия музей в града.


Оставят иконите, махат дрехите й


В момента в стаичките в къщата на Ванга в Рупите е трудно да се разминат двама души. Причината - пълно е с различни предмети на пророчицата. Идеята на фондацията е в музея да останат леглата, камината, масата, някои икони, кандилото. А почти всички дребни сувенири, както и посудата, да бъдат прибрани. Най-много са иконите в дома на Ванга, на които най-често е изобразена Света Богородица с Младенеца. Пазят се жилетките и блузите на ясновидката, чантите й също са непокътнати. Завивките - одеяла и ресначи, също са доста. Върху леглата има няколко възглавници. На етажерка са подредени няколко книги, сред които три Библии и молитвеник. До дивана е кандилото. Там са радиаторът, бастунът и любимият шал на Ванга.


"Няма скандал, но настояваме директорът на музея Сотир Иванов да изпълни решението на ОбС и заповедта на кмета на общината Вельо Илиев и да прибере нещата до 31 август. За да можем да ремонтираме къщата и да я отворим за нашите гости на 14 октомври тази година", категорични са от фондацията.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Гост · 19:41 · 29.05.2015
Едно време в Пирогов, предполагам и други болници, директно приемаха и разпределяха в кое отделение и кой доктор да те гледа, само защото Ванга е казала! Също и в семейството ми е помагала преди десетилетия.
Потребител · 16:22 · 11.02.2015
Ванга на никой не е навредила и на никой не е сторила зло, както Учителя Дънов, пред който дори и Айнщайн се прекланя, така и Ванга просто се опитаха да дадат съвет и напътствие на хората и най-вече на Българите да бъдат по-добри, по състрадателни, да вършат добро и да си помагат. Сега като чета тези коментари имам чувството че това вече не е моя свят и моя народ.
българин · 23:38 · 04.01.2015
Май Ванга, Петър Дънов и подобни на тях-имат доста предсказания които не са се сбъднали: например Ванга беше казала в един репортаж (записан с камера), че края на света (а е видимо, че света може да се промени към добро-и без да изчезва) щял да дойде през 2000 година.
Потребител · 20:34 · 08.11.2013
да точно така е това за баба Ванга са глупости немойе да предвижда бъдещето това което казва тя е вятър работа бог наистина си има слово в което ни казжа какжо да правим
Потребител · 23:05 · 05.11.2013
Отговор на Потребител
Потребител · 15:34 · 11.09.2013
Как може да има толкова злобен народ бееее. Вечно търсим под вола теле и си търсим върху кой да изсипем злобата и простотията. Търсим виновници за нашите грешки и даже към мъртвите уважение нямаме а камо ли към нас самите... Засрамете се и се замислете с какво ви е навредила тя...
Потребител · 18:29 · 11.09.2013
@Потребител Просто не обичаме лъжци и мошеници. Какво лошо има в това?
Потребител · 17:37 · 31.08.2013
Баба Ванга не знаеше къде е Горно Нанадолнище, та ще знае за Сирия Още малко и ще я изкарате, че е
открила теорията на Айнщайн, когато е била още неродена. Тъпаци и селяци сте всички поклоници на разни пророчици, врачки, гадатели и астромошеници.
Потребител · 17:33 · 31.08.2013
Ванга не е нито измамница, нито пророчица. Тя беше оръжие в ръцете на БКП за да манипулират народа. Сега им липсва много, а как щеше да е хубаво да каже "Станишев е новият спасител на народа". И народът да крачи след него и скандира БСП! Как веднъж тази "свеята пророчица" не каза "мир на душите на избитите от комунистите 100,000 българи" . Ще каже, ама друг път...БКП-то не даваше, а пророчицата я биваше само да повтаря указанията на ЦК на БКП
Потребител · 17:25 · 31.08.2013
Стига с тая Ванга. Оставете женицата на мира. Дали Ванга не е казала, че БСП ще управлява България и след
като българите напуснат това проклето място. Тогава да видиме кой ще храни циганите и комунистуте-крадци и турските мързел-тютюнджии или ще се изяждат помежду си.
Teller · 22:20 · 30.08.2013
Никой не може да ме убеди, че Ванга е чувала някога за Сирия и Ливан и че има представа какво е туй нещо и къде се намира.
Потребител · 07:39 · 31.08.2013
@Teller дори не е нужно да те убеждават. То това с убеждение не става.
Сирак · 19:28 · 30.08.2013
Нещастния български народ е продажник и курва. За това е на това дередже.
Потребител · 20:05 · 30.08.2013
@Сирак Не е така. Много са прости комунистите и с турците мачкат всички културни хора.
Потребител · 00:37 · 31.08.2013
@Потребител Турци са хората родени в Турция. У нас сме български граждани, изповядващи различни религии....Това, че ДПС се ползва от бедните български граждани изповядващи исляма е престъпление на ДПС. Но хората не са виновни! Даим протегнем ръка, всички сме едно! Спомнете си Левски за какво се е борил! ....И е осъден от съд в състав българин, евреин, тучин!
patzo60 · 12:39 · 31.08.2013
@Потребител Мидхат паша :... Между българите има повече от един милион мохамедани. В това число не влизат нито татарите нито черкезите. Тези мохамедани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както обикновено се мисли. Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в Исляма през епохата на завоеванията и следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, и от същото това коляно. А между тях има една част, които не говорят друг език освен български
Потребител · 18:27 · 30.08.2013
Ванга 100% познаваше, а дали е на дявола нека кажат хилядите излекувани.
Потребител · 21:46 · 30.08.2013
@Потребител Е хайде посмали малко.
Потребител · 17:54 · 30.08.2013
ВАНГА ПОЗНАВАШЕ НЕ Я ПЛЮВАИТЕ
Потребител · 21:53 · 01.09.2013
@Потребител Не познаваше, следователно ще я плюваме.
@Потребител · 22:40 · 03.09.2013
@Потребител Ей малоумник
Потребител · 23:05 · 03.09.2013
@@Потребител Хе, хе удар по нерва май. А иначе много аргументирано мнение!
Потребител · 00:09 · 10.09.2015
@Потребител олигофрeн
Потребител · 16:45 · 30.08.2013
А България никога няма да сe оправи и то заради комунститe. Това ми го каза прозорлива игумeнка, която контактувашe с Бога, а нe с дeмоно.
Потребител · 00:38 · 31.08.2013
@Потребител напротив, България Ще Се оправи, въпреки комунистите! Силата ни се събира, ще ги съборим!
Потребител · 17:11 · 31.08.2013
@Потребител Даи, Божe! Амин!
Потребител · 16:21 · 30.08.2013
И баба Ванга вeчe 2 дeн на първо място на Стандарт. Ясно защо смe на този хал, защото на баба Ванг,а на прeдсказанята чакамe. Дeляня, Дeлянe, нe ти e много акала наистина.
Потребител · 16:19 · 30.08.2013
Защо като щe стааe нeщо сe измъкват на Ванга налични уж прeдсказания, а никъдe това нe сe казвашe прeди? За мeн това нe e вярно.
Теди · 23:14 · 05.11.2013
@Потребител Специално за предсказанията за Сирия искам да споделя, че си спомням как тези същите ги четох преди много години, още преди да почнат размириците там и да почнат да говорят нон-стоп за това по новините. Тогава още бях по-малка и дори не знаех къде е Сирия, но реших да си имам едно наум. Та да видя какво ще се случи вбъдеще. ... и ето какво се случи.
Потребител · 13:49 · 30.08.2013
Недейте така, лично съм ходила при Ванга, когато се разболя детето ми. Опитах се да я излъжа, че още септември месец съм се записала/ бях през март/, но тя позна,че не казвам/ бях отишла "с връзки". Но ми каза "Ти идеш за болно дете и затова ке ти гледам". И позна как е името на сина ми и от какво е болен и с кое лекарство го лекувам.... Останах изумена И позна, че и билки му давам. Накрая каза да се отдам на медицината- "...дълги години ке трае, но ке му мине.." Ето тук не позна/или не е искала да ми каже/. Защото не знам някое дете да се е излекувало от...диабет.
Потребител · 00:41 · 31.08.2013
@Потребител И на мен ми позна, но го каза не направо. Казала на свекървата, че ще родя "скоро" и аз родих преждевременно и загубих детето.......
Потребител · 21:54 · 01.09.2013
@Потребител С други думи и в двата случая не е познала.
Иван · 12:27 · 30.08.2013
Ай стига, половината коментари Господ това библията онова. Пълни глупости това са стари еврейски приказки. Все чакаме някой отгоре или отвън да ни оправи, а през това време хората се превърнаха в пълни идиоти.
Потребител · 00:42 · 31.08.2013
@Иван Природата, силата е вътре в нас! Въпрос на вяра! затова я убиват с псевдо религии.
Потребител · 11:18 · 30.08.2013
Ванга е "пророчица" на дявола. Каква е тази "стара религия" дето трябва да се върне? Под тези думи се разбира древното езичество,дяволопоклонството,наричано меко 'религия на разума". Никъде в Библията няма пророчества за това,че "Сирия ке падне".Има иносказания,посочващи,че всички народи ще понесат съответстващо на отстъплението си наказание.В това число и Сирия като граничеща с древен Израел. Само дето тогавашна Сирия няма нищо общо с днешна Сирия,населена най-вече с араби.
Потребител · 13:04 · 30.08.2013
@Потребител Какъв дявол те гони теб?! Жена, чиято житейска философия е била да помага на хората и да ги учи на добро, която е вярвала безрезервно в Бога, как може да е "пророчица на дявола"?! Нещата, които ги пише в Библията не са на 100 % верни. Все пак, ако прочетеш малко книжки, ще разбереш, че Библията е била видоизменяна и променяна доста пъти от духовници и царе, за да им удобна да манипулират хората.
Потребител · 23:53 · 30.08.2013
@Потребител По скоро жена която като лешояд се е изхранвала от нещастията и страховете на наивници. Е ако наистина си е вярвала, значи просто е била чалната. Което е възможно превид на факта, че е преживяла мозъчна травма като малка.
Потребител · 13:08 · 30.08.2013
@Потребител Древна религия не значи "дяволопоклонство"! Ванга не е говорела буквално. Което е жалко, защото някои хора явно не могат да ги разберат нещата, освен ако не са им казани в прав текст! Прочете ли статията, че да видиш, че говори за това, че хората трябва да мислят не за религиозни или материални интереси, а да се отнасят едни към други с добро и разбирателство? Веднага дяволи, предсказания в Библията, а-у! Библията и тя ако беше предсказала всичко буквално, кой знае какъв щеше да е светът...
Потребител · 21:48 · 30.08.2013
@Потребител Ами то е известно, че никой пророк не е говорил в прав текст. А познай защо.
Потребител · 00:45 · 31.08.2013
@Потребител Доколко езичеството е на дяволя, незнам, но знам, че езическите ритуали са съществена част от днешната ни култура! Да вземем един Еньов ден, уж свързан с Христос, а всъщност свързан с езическия бог Слънце!......Почети малко и ще видиш, че повечето църковни празници, съвпадат с езическите такива! ...Аз лично съм вярващ езичник!
Апокалипсис · 11:11 · 30.08.2013
За жалост държавата Булгаристан е обречена на тотална мизерия и геноцид, това аз го предсказах неотдавна тук. Кофти народ, с кофти съдба. Само мърлячи и гадове се подвизават в нея.
123 · 18:29 · 30.08.2013
@Апокалипсис съдиш по себе си и наказанието ти е жестоко за лошотията никога няма да се отървеш от нея в този живот и ще те унищожи
Потребител · 00:48 · 31.08.2013
@Апокалипсис Що не си ходиш при Обама!
patzo60 · 12:45 · 31.08.2013
@Апокалипсис Храни турчин, да те лае.В Турция се образоваха, а нашите все по прости и неблагодарни,че по време на голямата екскурзия не ги изметохме всичките.О, Аллах,прибери си верисиите!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар Кирилизирай
ПредишнаСтраница 1 от 2Новините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент