Руси Чанев: Гледам „Хъшове" откакто се помня

Руси Чанев: Гледам „Хъшове" откакто се помня | StandartNews.com

Аз си гледам „Хъшове" откакто се помня. Постановката директно и емоционално атакува българина и лесно се разтваря в съвременната чувствителност на зрителя. И това е постижение на самия Вазов.

Това каза актьорът Руси Чанев, изпълняващ една от главните роли, часове преди официалното откриване на 23-издание на МТФ „Варненско лято". Стартът на театралния маратон на варненска сцена е с юбилейната постановка „Хъшове „ на режисьора Александър Морфов, която се играе вече 10 години и продължава неизменно да пълни салоните.Когато спектакълът дебютира през 2005 г, тогава също е показан в МТФ „Варненско лято". От тогава се случиха всякакви събития, включително и трагични, каза Валентин Ганев, напомняйки и за участието на Чочо Попйорданов преди 10 години в „Хъшове".

В продължение на 10 дни Варна ще е сцена на най-добрите постижения през изминалия театрален сезон.Селекцията на постановките е направена от проф.Ромео Попилиев. МТФ „Варненско лято" е едно събитие, обречено на успех, каза Ириней Константинов, председател на Българската асоциация за театър. Той подчерта, че тази година всички театри имат желание да присъстват на варненска сцена. В афиша е постановката „Жана Д Арк" на Габровския театър, на режисьора Петринел Гочев. Струва си много да се види и постановката „Антигона" , един зрелищен спектакъл, който получи много номинации, каза Ириней Константинов. Според него МТФ „Варненско лято" е с голям потенциал да развива културния туризъм в морската столица и региона

Не случайно е избран стартът на летния сезон за провеждането му , припомни изпълнителният директор Николай Йорданов. Той посочи, че театрали и публика от Румъния вече проявят интерес към най-голямото арт събитие във Варна. А шестима чужденци, свързани с културни институти, са се хванали на работа да помагат като доброволци по време на МТФ „Варненско лято".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай