Убиха зверски баба за жълти стотинки

Убиха зверски баба за жълти стотинки | StandartNews.com

Плевен. Самотна баба бе намерена зверски пребита в дома й в с. Ленково. 80-годишната Славка Стоянова била повалена на леглото с удар със стол. Довършили я със строшен крак на стола. Разбита е главата й, има счупени ребра. Кръвопролитието станало в пристройка на къщата в сряда привечер.

Към 250 лева, които старицата събирала дълго време за лечение, били скътани в кутия за обувки под леглото. Престъпниците не намерили парите и си тръгнали с празни ръце.

Изпразнили само портмонето й. В него тя държала дребни стотинки. Съседката баба Розка и синът на убитата - Христо, се натъкнали на ужасната гледка, след като баба Славка не се появила цял ден. Тя била жизнена, но дребна женица. Не би могла да окаже съпротива, смятат комшиите. Близки и техни съселяни я изпратиха днес потресени до гроба.

Обичайните заподозрени са престъпните цигански фамилии от печално известното с. Мечка, което е само да десетина километра от Ленково. Непознат мъж бил мярнат от съседи да се шляе в района, където се разиграла трагедията.

Това твърди внучката на жертвата Людмила Костадинова. „Тежко престъпление тук не бе се случвало от 70 г. насам”, каза съкрушен кметът Петко Зарков. Той е пенсиониран професор по ветеринарна медицина от Тракийския университет. Част от местните самотни пенсионери настояли управникът да ги приюти нощем в кметството, докато хванат убийците. Полицаи от Плевен, Гулянци и от участъка в гр. Пордим разследват случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай