МВР показа запис от ареста на Кленовски, няма бой

МВР показа запис от ареста на Кленовски, няма бой | StandartNews.com

София. "Преди престъпниците бяха болни, а сега са нежни души". Така шефът на СДВР Валери Йорданов коментира някои от реакциите на арестантите в последно време у нас. При поредния арест с намеци за полицейско столичната полиция вече прави проверка, която ще е готова до две седмици.

В петък вечерта търсеният с европейска заповед за арест Стефан Кленовски беше закопчан на детско парти в столичен мол. Именно след това неговата съпруга Илияна и дъщеря му Стефи се оплакаха, че цивилните полицаи са се държали грубо, обиждали са семейството и дори са показвали среден пръст на малчуганите.

В събота в 7-мо РПУ Илияна е подала жалба срещу служителите на СДВР. Още тогава Валери Йорданов заяви, че данни за полицейско насилие няма. В мола били пратени 8 души. Те обаче не са знаели откъде ще се появи издирваният.

В неделя столичната полиция реши да покаже записите от камерите в мола. Тъй като действието се извършва на края на обсега на камерата, има кадри, които не се виждат. Като времетраене видеото е с дължина 2 минути. Самото задържане обаче се вижда. Там полицаите облягат Кленовски на маса и му слагат белезници. След това го извеждат през вратата.

На записа се вижда, че момче и момиче тръгват да минават, но се връщат и заобикалят. На кадрите не се забелязва да има деца около задържането. Беше излъчен и друг запис - как служителите на реда отиват и уведомяват жената на Кленовски, че той е задържан. Това доказва, че при момента на хващането му, тя не е била там, а е уведомена веднага след това, заяви шефът на СДВР. На кадрите няма данни за насилие над задържания. Оказало се, че той бил с фалшива лична карта.

По думите на старши комисар Валери Йорданов Кленовски е бил задържан около 17,45 часа, на 10–15 метра от детския кът и никой нищо не е разбрал. Според Валери Йорданов не е използвано насилие от страна на полицаите, а напротив – жената на задържания е буйствала и заплашвала, както и Кленовски.

Той е казал на полицаите, че ще ги намери и ще ги убие като излезе от ареста. По думите на комисар Йорданов – дори и посетителите на МОЛ-а не са разбрали какво се е случило. Поради тази причина, има само четирима свидетели.

Кленовски не е задържан на входа на МОЛ-а, където е имало по-малко хора, защото полицията не е била сигурна откъде ще влезе той. За него комисар Йорданов обясни, че от 2008 г. има образувано дело срещу него в друга държава за организирана престъпна група за клониране на банкови карти. В България, задържаното лице няма досие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай