Поли Карастоянова: Нежното оръжие на Патриотите

Поли Карастоянова: Нежното оръжие на Патриотите | StandartNews.com

Поли Карастоянова има кауза - туризмът в голямата политика на България

Поли Карастоянова е нежната визитка на Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО. Крехката дама е втора в листата на коалицията в 23-ти изборен район София. И по време на кампанията отговаря за медийната политика на Патриотите.

"Няма нищо по-трудно от това да се промени статуквото, но си струва да опитаме", казва Поли. Вярва в сентенцията на Гари Каспаров, че всъщност животът имитира игра на шах, а не обратното. "Каквото и да ни предстои, трябва да поспрем за миг и да направим своя избор", допълва Карастоянова. И още: "без значение дали правим житейски или политически избор". Философията на гениалния гросмайстор не я изкушава да посегне към черно-бялата дъска. Но признава, че малкият й син Александър е факир с фигурите и въобще със спорта. "Щастлива съм, че Алек тренира, както и с мечтата му за световна музикална кариера!", казва Поли. Не казва, но си личи по искрите в очите, че се гордее и с първородния си син Аспарух. Тръгнал е по стъпките на мама, завършва икономика в Портсмут и се интересува от политика.

Поли е завършила последователно икономика и масови комуникации. Изпълнителен директор на Националният борд по туризъм, член на международната PR организация ИПРА, инициатор на медийния фестивал "Медиамикс" в Албена. Създава телевизионното предаване Туризъм тренд. Не се смята за успяла жена, по-скоро за последователна. "Всеки ден носи своето изпитание и трябва да сме готови за следващата стъпка", усмихва се фината дама. Признава, че на 18 години е сбъднала детската си мечта - да стане стюардеса. "Беше необикновен период за мен, срещи с хиляди хора, различни култури, рискови ситуации", споделя Поли. И разказва, как още в първи клас заедно със съученици имали страхотен извънучилищен урок в тогавашната БГА Балкан. 11 години по-късно е твърдо решена, че ще мине тежките изпити и ще стане част от екипажа на самолет. Следват полети до Сингапур, Ню Йорк, Дубай, Ванкувър, които се редуват с изпитите по икономика. "Летях в буквалния и преносен смисъл на думата", смее се днес Карастоянова. Без суета споделя, че най-любимите й почивки са по българското Черноморие. Десетки албуми със снимки пазят спомените от ваканцията на брега. Най-много обича слънцето над Евксиноград.

Хилядите километри във въздуха само я карат да се връща у дома още по-амбицирана да работи за туризма като родна кауза номер 1. В платформата на Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО посочихме ясно, че настояваме за министерство на туризма, но не за да има държавна бримка, а дългосрочна визия за България", казва Карастоянова. Иска да види любимата София като международен конгресен и конферентен център, който да се развива от трансфера на ноу-хау по време на форумите. "Красавицата Витоша да стане достъпна с лифтове и модерни съоръжения", допълва още Поли. И споделя идеята си за национален мастър план в областта на туризма, който да обедини бранша за 10 години напред. След кратка пауза казва: "Трябва да върнем на България емоцията от живота". Рецептата била коректност, последователност и единение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай