Председателят на БТПП обсъди важни въпроси с международни организации

Председателят на БТПП обсъди важни въпроси с международни организации  | StandartNews.com

Варшава. В рамките на срещата на работодателските организации от Европа и Централна Азия на 11 и 12 септември във Варшава, на която българските работодатели бяха представлявани от председателя на БТПП Цветан Симеонов, особено внимание бе обърнато на необходимостта от по-нататъшно фокусиране на Международната организация на работодателите /МОР/ към най-важните въпроси на икономическата среда, на по-активна работа и включването на организациите – членки на МОР в изпълнението на функцията на организацията.

В рамките на посещението си във Варшава председателят на БТПП проведе серия от срещи с представители на международни организации и партньори.

Цветан Симеонов разговаря с новоназначения регионален директор за Европа и Централна Азия на Международната организация на труда /МОТ/ Хайнц Колер и представи последното развитие на индустриалните отношения в България.

Отличното сътрудничество на БТПП с Посолството на Полша в София и важната роля на досегашния посланик Н.Пр. Лешек Хенсел бе тема на разговор със зам.-министърът на външните работи на Полша Катаржина Кацперчук. Обсъдени бяха и двустранните търговско-икономически отношения.

На среща между представителите от Конфедерацията на норвежките работодатели - Хенрик Мунте и Торил Ридерволд, и Цветан Симеонов бяха коментирани виждания по успешно приключващия съвместен проект „TRUST", изпълняван от БТПП. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Фонда за достойни условия на труд и тристранен диалог в рамките на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014г.

В рамките на визитата Цветан Симеонов проведе и среща с Ханс-Петер Кльос, изпълнителен директор на Колонския институт за икономически изследвания.

След приключване на традиционната среща във Варшава на работодателските организации от Европа и Централна Азия пред БТПП остана задачата - повишаване ангажираността й към инициативите на МОР, както и представянето на мрежите от интернационални компании GIRN, GOSH и GAN, с цел засилване на синергията между организациите-членки в МОР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай