17:09 ч.

02.07.15

2 мин.

4077

0

0

Николай Свинаров се извини на Инвестбанк

от Стандарт |

Николай Свинаров се извини на Инвестбанк

Николай Свинаров се извини на "Инвестбанк". От уважавания трезор пуснаха официално съобщение до медиите. Ето пълният текст:


"Уважаеми колеги,


В средата на миналата година г-н Николай Свинаров посочи в интервю за национален седмичник поредните несправедливи обвинения и злонамерени атаки към г-жа Петя Славова, председател на Надзорния съвет на Инвестбанк АД. По тъжба на г-жа Петя Славова срещу Николай Свинаров беше образувано наказателно производство от частен характер пред Софийски районен съд.


В хода на наказателното дело г-н Николай Свинаров е поднесъл извинение към г-жа Петя Славова за изявленията си в рамките на интервюто във в."Галерия" и е заявил, че съжалява за стореното, както че не поддържа твърденията си, намерили отражение по страниците на вестника.


Направеното най-сетне признание от г-н Николай Свинаров, за съжаление, не е достатъчно да компенсира системната кампания на организираната група лица около г-н Цветан Начев и г-н Иван Бакалов, с която се дискредитира доброто име на Инвестбанк АД като утвърдена финансова институция, авторитета на мениджърския й екип и нейните основни акционери.


Инвестбанк АД е българска търговска банка с прозрачна акционерна структура, която работи при стриктно спазване на българското законодателство, отговаря на всички регулаторни изисквания за банкова дейност в България, гарантира правата на вложителите и като част от банковата система дава своя принос банковият сектор да бъде устойчив фактор за икономическа стабилност.


За съжаление, срещу Инвестбанк АД през последните години в някои медии се тиражираха фриволно подхвърляни необосновани тежки обвинения, които не почиваха на каквито и да е факти и обстоятелства.


Факт е, че след толкова години на откровена клеветническа атака спрямо Инвестбанк АД от страна на различни лица и медии, г-н Николай Свинаров признава, че съжалява за стореното и не поддържа твърденията си.


В тази връзка ръководството на Инвестбанк изразява надежда, че злоумишлената кампания срещу банката ще бъде прекратена.


Мениджърският екип на Инвестбанк АД продължава да държи на изградената визия на банката чрез предоставяне на надеждни финансови услуги за всички свои настоящи и бъдещи клиенти.


Приложено изпращаме Протокол от Съдебно заседание, проведено на 26.03.2015 г. по наказателно дело № 17543/2014 г. по описа на СРС".Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент