20:50 ч.

09.08.18

1 мин.

0

0

0

Китайци стават собственици на завода в Трудовец

от Стандарт |

Китайци стават собственици на завода в Трудовец

Германският поддоставчик за автомобилната промишленост Grammer ще има нов собственик - китайската Ningbo Jifeng. Базираната в Амберг германска компания, която има завод в село Трудовец, потвърди за сделка с Ningbo Jifeng, пише investor.bg. Босненското семейство Хастор, което държеше чрез своето дружество Cascase 19% от Grammer, е предложило акциите си на китайският концерн, който имаше 46%.
Хастор си запазва само малък дял. Grammer притежава над 20 завода на 4 континента, като един от тях е в Трудовец до Ботевград. Там още през 1981 г. местната фабрика „Възход" стартира производството на седалки по лиценз на Grammer, предназначени за ботевградските автобуси „Чавдар". През 1997 г. Grammer купува 72% от акциите на „Възход", след което дружеството бе преименувано на „Граммер България". Сред клиентите на завода в Трудовец са BMW, Volkswagen, Mercedes и др. Компанията произвежда седалки за автомобили и влакове.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент