Снегът се завръща, падат и температурите

Снегът се завръща, падат и температурите | StandartNews.com

Неделя ще започне с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Източна България – умерен и с него ще прониква студен въздух. През деня застудяването и валежите ще продължат, като значителни количества дъжд ще има в крайните югоизточни райони. С понижението на температурите още преди обяд дъждът във високите полета на Западна България и Предбалкана ще премине в сняг, а по-късно през деня и на повече места в Северна България.

Жълт код за валежи е обявен в четири области на страната. Предупреждението е в сила за Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. В южните райони на областта количеството на валежа ще достигне около и над 20 л/кв.м.

След обяд валежите от запад ще започнат да спират. Сутрешните температури ще са предимно между 3° и 8°, към 14:00 ч. ще са между 1° и 6°, малко по-високи ще са в югоизточните райони.

В планините ще е облачно с валежи от сняг, преди обяд в по-ниските части – от дъжд. По високопланинските проходи ще има условия за навявания. По-късно след обяд от запад валежите ще спират. Ще духа до умерен северен, по най-високите части – все още западен вятър. Към 14ч. на височина 1200 метра температурата ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 4°, ще се понижават.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд, по-интензивни в часовете около и преди обяд. Ще духа слаб до умерен северен вятър и с него температурите ще се понижават, към 14 ч. ще са 5-6° в северните до 9-10° в южните райони. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай