09:06 ч.

08.11.17

2 мин.

0

0

0

Сестрата на премиера: За министър е важен екипът и волята

от редактор |

Сестрата на премиера: За министър е важен екипът и волята

"Един човек може да бъде изключено добър като професионалист и като мениджър, но важен е екипът, с който той ще работи, и волята, която ще има, да има реформи", заяви д-р Красимира Иванова по бТВ. Сестрата на премиера завежда отделението по неонатология в столичната болница „Света София".


При избора на здравен министър се действа на принципа „проба – грешка", призна д-р Иванова. „Опитваха с лекари, с юристи, сега може би финансист. За нас тук това няма абсолютно никакво значение точно коя ще бъде определената личност", коментира тя.


Д-р Иванова отбеляза, че не познава най-вероятния бъдещ здравен министър Кирил Ананиев. „Знам само, че е финансист и шеф на надзора на Здравната каса. От тук нататък той ще ни покаже дали трябва да го уважаваме и зачитаме и ще видим каква реформа ще предложи", изтъкна тя.


Д-р Иванова изтъкна, че с премиера не са обсъждали оставката на проф. Николай Петров от поста. „В тази насока ние не си говорим. Той си е премиер, има си своите виждания и позиции, аз съм един обикновен работещ лекар в общинска болница. Най-вероятно от различните позиции нещата се виждат по различен начин. Служебни проблеми ние не обсъждаме", подчерта д-р Иванова.


„Аз съм пациентка на проф. Николай Петров, той е бил до мен в много тежък момент, оттогава продължавам да бъда негова пациентка. Имам огромното желание да го видя, където му е мястото - при неговите пациенти, защото той е спасил много човешки животи", изтъкна тя.


По думите й 5 месеца той и неговият екип са били доста амбицирани в много сектори на здравеопазването да се случат добри неща.


Сестрата на Борисов посочи още, че всяка година в здравеопазването се наливат милиони, а се оказва, че винаги са недостатъчни. По думите й в здравеопазването не са толкова важни финансите. „Екипната работа и това как коректно тези пари ще бъдат разпределени по сектори и как ще се мотивират здравните работници е разковничето и реформата", поясни тя.


Д-р Красимира Иванова беше категорична, че не си позволява да съветва премиера.


„Аз не го съветвам, такова нещо не си позволявам. Нито той ме съветва как да си гледаме бебетата, нито аз го съветвам как да си подбира хората, с които работи. Той си има достатъчно съветници, които носят отговорността за това как го съветват. Аз съм негова сестра и си имаме други теми на разговор", отбеляза д-р Красимира Иванова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент