Още едно дете почина от грип

Още едно дете почина от грип | StandartNews.com

Стара Загора. Още една дете от областния град, на годинка и три месеца, е починало след боледуване от грип.

 

Момченцето е било прието за лечение в детската клиника на многопрофилната университетка болница "Проф.д-р Стоян Киркович" на 13 февруари около10 ч. в тежко състояние и въпреки усилията на лекарите е издъхнало след няколко часа от хеморагична пневмония, потвърдиха от пресцентъра на болницата.

 

Документите от медицинската експертиза, която трябва да потвърди работната диагнози, все още не били готови. Детето въобще не е лекувано, родителите му са потърсили лекарска помощ едва след усложненията и нямат претенции към лекарите, поясниха от здравнто заведение.

 

Това е третият смъртен случай след усложнения от грип в Старозагорско от началото на годината, сочи черната статистика. В края на януари издъхна тримесечно бебе, а този месец 48-годишен мъж.

 

Междувременно регионалнато лекарска колегия прие официлна декларация в защита на своята колежка Лидия Петрова, лична лекарка на починалото бебе. „Експертизата показа, че ваксината няма връзка със смъртта на дететето, но въпреки това колежката бе едва ли не разпъната на кръст и го преживя много тежко", поясни аргументите за колегиалната защита шефът на регионалния лекарски съюз д-р Георги Бакоев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай