09:50 ч.

24.02.18

1 мин.

0

0

0

Лекарите решават да подпишат ли рамковия договор

от редактор |

Лекарите решават да подпишат ли рамковия договор

Днес лекарите решават дали ще подпишат рамков договор в здравеопазването за 2018 г.


На 67-ия си редовен събор, който ще се проведе в София делегатите от всички районни колегии на Българския лекарски съюз се очаква да гласуват мандат за подписването на документа.


Нагласите сред лекарите се очертаха положителни след като тази седмица, въпреки скандалите в системата, от съсловието постигнаха разбирателство със здравната каса по параметрите на бюджета и неговото разпределение.


След като стана ясно, че здравната каса дължи стотици милиони левове на чужди фондове за лекувани в чужбина български пациенти финансовият министър Владислав Горанов призова рамков договор да не се подписва, докато не се изясни точният обем на дълговете.


Преди ден обаче председателят на Лекарския съюз д-р Венцислав Грозев заяви, че подобно вмешателство от страна на Горанов противоречи на родното законодателство и допълни, че апелът на днешния събор ще бъде за подписването на договора.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент