В. Симеонов: Турският посланик да бъде отстранен

В. Симеонов: Турският посланик да бъде отстранен | StandartNews.com

Посланикът на Турция в България да бъде отстранен. Това каза съпредседателят на „Обединени патриоти" и лидер на НФСБ Валери Симеонов в Нова телевизия. Според него, Сюлейман Гьокче се меси във вътрешните работи на страната. Симеонов настоя също да бъде отзован посланика на България в Турция Надежда Нейнски.

„Сюлейман Гьокче обикаляше с Лютви Местан, когато трябваше да се създадат структури на новата партия. Той участваше пряко и косвено в предизборната кампания", коментира Валери Симеонов и попита: „Какво означава да не се съобразяваме. Да се откажем от собствения си суверенитет и независимост? Да приемем, че сме едва ли не бъдещата провинция на Турция? Това ли означава да се съобразяваме с нашия съсед? Мястото на България е тук и по никакъв начин не трябва да се огъваме".

По отношение на коалиционното споразумение, Симеонов коментира: „Все още не сме подписали коалиционното споразумение. За стратегическите приоритети в програмата сме се разбрали". „Сега приключваме с политическото споразумение, което ще бъде като Библията за бъдещето на тези политически формации", добави Валери Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай