Радев: Новото правителство ще има подкрепата ми

Президентът е против още едни извънредни парламентарни избори

Радев: Новото правителство ще има подкрепата ми | StandartNews.com

Новото правителство ще може да разчита на подкрепата ми за реализацията на всички конструктивни идеи и предложения, обяви президентът Румен Радев след срещата си с представителите на БСП и ГЕРБ. " Важно е политическите партии да достигнат до консенсус и обединяващи решения за създаване на работеща управленска коалиция", категоричен е държавният глава.

Румен Радев обяви пред представителите на БСП, че изборите са най-демократичния изход от всяка една ситуация, но провеждането на нови парламентарни избори в този момент ще има негативен ефект за страната и народа. Президентът е уверен, че Народното събрание трябва да отговори на очакванията за разрешаването на важните за българското общество проблеми, свързани с преодоляване на демографската криза и бедността, гарантирането на повече сигурност за гражданите, както и предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.

"Надявам се, че ще реализирате доверието, което получихте от българските избиратели, в отговорно управление", заяви пък държавният глава на Бойко Борисов и добави, че разчита на приемственост в работата на служебното правителство и следващия кабинет.

"Поздравявам ви за модерния подход, който избрахте, при съставянето на коалиция", каза още президентът Радев и уточни, че преди да се стигне до споразумението за управление между ГЕРБ и Обединени патриоти е било разумно да се започне със сближаване на ценностите, да се постигнат компромиси в програмите и да се намери коалиционната формула.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай