Прокуратурата вика бившия депутат Емил Димитров

Обвинението ще нищи семинар за купуване на гласове в хотел в Етрополе

Прокуратурата вика бившия депутат Емил Димитров | StandartNews.com

София. Прокуратурата вика бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Причината е репортаж на Нова телевизия от който става ясно, че в хотела на Димитров в Етрополе са били инструктирани хора за това как се купуват гласове на изборите.

От пресцентъра на Прокуратурата съобщиха, че под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура се извършва проверката по преписката, образувана на 9 април 2013 г. от Районна прокуратура – гр. Етрополе, след самосезиране по повод предаване „Темата на Нова", излъчено на 7 април 2013 г. по Нова телевизия. Предмет на проверката са престъпления, свързани с избирателните права на гражданите.

Димитров замина в чужбина, след като преди няколко дни беше уличен в конфликт на интереси от комисията за борба с конфликт на интереси. Димитров обвини бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и бившия председател на правната комисия Искра Фидосова за този случай. Дни по-късно Димитров, в телевизионно интервю по телефона, съобщи, че се намира в страна от Европейския съюз.

Според изявления на Димитров пред различни медии, пред нотариус в страна от ЕС той щял да разкаже за престъпления на управлението, като гаранция за живота на децата си. Междувременно Прокуратурата започна проверка на телевизионен репортаж за изборни манипулации.

Кадрите са със скрита камера, от семинар на движението "Орлов мост". Според разследването участниците в семинара са били инструктурани в технологията на купуването на избори, а мероприятието се е провело в хотела на Емил Димитров в Етрополе. Самият Димитров отрече хотелът да е бил негов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай