Н. Ангелкова: "Слънчев бряг" да се даде на община Несебър

Н. Ангелкова: "Слънчев бряг" да се даде на община Несебър | StandartNews.com

Финализираме правния и финансов анализ, който да ни даде различни възможности за действия по отношение на „Слънчев бряг" АД, защото ситуацията е изключително трудна и сложна, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Конкретен отговор можем да дадем в края на септември, когато се финализират всички правни и финансови анализи по една възможна сделка и да преценим колко трябва да плати държавата, ако искаме дружеството да се прехвърли на Община Несебър", посочи тя.

„Това е един от вариантите, който може да доведе до най-правилното поддържане на инфраструктурата в курорта", заяви Николина Ангелкова.

„Местните данъци и такси, както и туристическият данък отиват в бюджета на Община Несебър. Чисто правно общината няма основание да разходва тези средства за инфраструктура, защото не е собственик", коментира министърът. „Хубаво е, когато говорим и определяме статута на националните курорти, да се знае къде по Черноморието могат да бъдат определени райони за семеен, еко, културно-исторически, балнео и спа туризъм и зони за забавление", посочи Николина Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай