Надежда се мери с принц Ангел

Синът на цар Киро бил общински кандидат от дублираната формация "Единство"

Надежда се мери с принц Ангел | StandartNews.com

София.  Нов скандал се задава на политическия небосклон - две формации ще се борят за името "Единство". Едната е на седесарите Надежда Нейнски, Мартин Димитров и Ваньо Шарков. От името на другата пък синът на Цар Киро - принц Ангел, се е кандидатирал за общински съветник. Тя се казва политическа партия "Национално движение Единство" с лидер Никола Иванов. И съществува от четири-пет години, признава шефът й пред "Стандарт".

Формацията е регистрира в ЦИК и е участвала в президентските избори миналата година с двойката Сали Шабан и Валентина Гоцева.

"Не може друга фирма да взима името на нашата фирма. Ако Надежда Нейнски и Мартин Димитров регистрират подобно нещо, ще сезирам  прокуратурата", размаха пръст лидерът на дублираното "Единство" Никола Иванов. Той признава, че на миналите избори е претърпял неуспех. "Никой не можа да разбере за нас, едва събрахме 40 000 гласа. Ще участваме обаче в парламентарните избори догодина. Вече търсим коалиция. Може с ГЕРБ", показва размах политикът. Това обаче няма как да стане, защото управляващата партия винаги се явява сама на избори.

Иванов отрича формацията му да е с ромски привкус. "При мен има българи, румънци, цигани", разказва той. И нарича спекулации забъркването му с името на Цар Киро. През 2011 г. обаче ПП "Национално движение Единство" вади своя листа за общинари в Садово, която се води от "царския" син Ангел Рашков. "Вярно е, че се пробвах за общинар от "Единство". Но не успяхме. За в бъдеще имаме доста проблеми и не смятам да ставам депутат. Но нямам нищо против да има дублиране на имената на партиите. Нека се регистрира и другото "Единство", каза пред "Стандарт" Ангел Рашков.

Всъщност Национален съюз "Единство" може да се регистрира като такова, защото името на другата формация е малко по различно. Едните са съюз, а другите - движение, коментираха спецове от ЦИК. Още не е ясно и дали фракцията на Надежда и Мартин ще остане в СДС. Или ще излезе и ще търси коалиции с други десни партии като ДСБ. Засега тримата лидери на синьото "Единство" не коментират дублажа, тъй като нямали намерение да се цепят от СДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай