ГЕРБ тушира на вота със Станка

Бившите управници се записаха в ЦИК, залагат на шампиони по борба, бокс и гребане

ГЕРБ тушира на вота със Станка | StandartNews.com

София. ГЕРБ ще тушира опонентите си на изборите със Станка Златева. Петкратната световна и двукратна олимпийска вицешампионка по борба ще се кандидатира за депутат от Сливен. "Да, приех поканата на ГЕРБ, още не сме говорили за място в листата", заяви Златева пред "Стандарт". И допълни, че ако влезе в 42-рото НС, ще направи за спорта "хубави неща". Станка е от сливенското с. Крушаре. Очаква се обаче номер 1 в местната листа на ГЕРБ да е досегашната депутатка от района Десислава Танева. Сливенските ГЕРБери са номинирали още колегата й Диян Червенкондев, областния управител Марин Кавръков, шефът на градската ГЕРБ Здравко Костадинов, кардиолога д-р Бакалов от Твърдица и бизнесмена Тодор Начев.

Шампиони ще са острието в кампанията и на ГЕРБерите във Варна. Боксьор номер 1 на България за XX век Ивайло Маринов и олимпийската шампионка по гребане и съпруга на екс спортния министър Свилен Нейков - Румяна Нейкова, са предложени за депутати от гражданската квота в листите на Бойко-Борисовата партия. Маринов и Нейкова са почетни граждани на морската столица. ГЕРБерите във Варна да лансирали още губернатора Пламен Манушев, областния партиен лидер Иван Портних и депутатите си Павел Димитров и Димитър Атанасов.

Всички структури на ГЕРБ започват номинациите си с две имена - Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Все още обаче Борисов не е решил дали ще се кандидатира за депутат.

ГЕРБ първи се регистрираха за предсрочните избори на 12 май. 55 хил. подписа, събрани за ден и половина, внесоха вчера в ЦИК шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов и Искра Фидосова. По традиция активисти на младежката организация дежуриха на смени пред сградата, за да запазят първото място. Изискванията към партиите за участие на вота са 7000 подписа и 10 000 лв. депозит. Листите на ГЕРБ ще са готови до 10 дни, съобщи Цветанов. Те ще бъдат одобрени от Борисов и от Изпълнителната комисия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай