Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България  | StandartNews.com

Българските политици трябва да престанат да се държат като тийнейджъри в дискотека, носещи се безметежно под звуците на музиката, а да започнат да мислят за хората и да мислят не от днес за утре, а с далечен хоризонт. Защото някой ден хората неминуемо ще им потърсят сметка какво са свършили. Това заявява депутатът от ДПС Делян Пеевски в интервю за „Телеграф".

В коментар за задочната престрелка между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, в която замесиха и неговото име, Пеевски посочва, че не приема да бъде замесван в конфликтите между премиера и президента - „било то личностни или от друг характер".

Най-лесно е да се лепи етикетът „Пеевски" на всеки проблем, но това не е решение

подчертава той и настоява, ако двамата смятат, че е "нещо лошо", да се аргументират защо. В интервюто той посочва също, че т.нар. негови противници са хората, ограбили България - "приватизаторите от бандитската приватизация на Иван Костов и техните днешни марионетки политици". Разобличавал съм ги и ще продължа да го правя, защото хората трябва да знаят истината и да не позволят на същите тези олигарси да пленят отново държавата", обяснява Пеевски и допълва, че именно заради тази му позиция олигарсите и създадената от тях медийна машина са

създали образа на „универсалното зло Пеевски", за да прикриват кражбите си

и да отвличат вниманието от тях. „На олигарсите на Костов им трябва прикритие, трябва им образ, който да обира общественото неодобрение, за да не стигнат хората до истината за техните кражби. Превърнат съм в мишена на тази огромна армия за дезинформация, впрегната да работи за негативния образ на Пеевски. Но въпреки всичко целта, която съм си поставил – да осветявам същите тези олигарси и кражбите им, ми носи истинско удоволствие", категоричен е той.

Пеевски посочва също, че внесеният от него и още трима депутати от ДПС законопроект за печатните и онлайн изданията е гаранция за медийна прозрачност и именно по това кой е недоволен от него ще се познае кой се страхува от осветяването на собствеността и финансирането на медиите.

В коментар на внесения от банкера беглец Цветан Василев иск по глобалния закон „Магнитски" депутатът посочва, че не е притеснен от процедурата, както и че

на лъжите на Василев трябва да се отговаря с истината.

Аз говоря истината и затова съм спокоен, обяснява той и допълва, че е „висша форма на наглост да си избягал от правосъдието, да си отговорен за кражбата на милиарди и същевременно да приказваш колко си морален, да плащаш очевидно с откраднатите пари на армия от журналисти, за да лъскат имиджа ти и да обвиняват всички, които са изнесли истината за тези грабежи". Пеевски подчертава също, че настоящата симбиоза между Цветан Василев и Иво Прокопиев не го изненадва, защото ако изобщо войната в миналото между тях е можело да се нарече война, тя е била между двама създадени от Костов олигарси за сърцето на техния създател.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай