Борисов: Няма миграционен натиск на границата ни

Борисов: Няма миграционен натиск на границата ни  | StandartNews.com

Миграционният натиск на нашата граница го няма - Турция положи много усилия. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с турския премиер Ахмет Давутоглу.

Борисов благодари на своя колега за това, че е приел поканата. И изтъкна, че всяка една от темите, които двамата са обсъдили, е важна.

"За възраждането на идеята за доставка на азерски газ решихме с колегата Ципрас може би още в четвъртък в Брюксел, че ще проведем среща. Заедно с интерконекторите с Гърция и Турция ще се даде възможност за диверсификация и транзитиране на газ от всички посоки, които идва. Благодаря на колегата, че проявява това разбиране и ново виждане. Помните преди 6-7 месеца имаше други планове. Така че нека да не заобикаляме една или друга държава, а да направим така, че всички да имаме газ. Това заяви от своя страна премиерът Бойко Борисов. За износа на живи животни има няколко проблема, но получих уверението, че ще се решат. Надявам се скоро министрите на транспорта да ни поканят за пускането на жп линията. Ние даваме пример за присъединяване на отделните региони. Надявам се в следващите 1-2 години България като страна на кръстопът да спомага за бързото придвижване на хора, товари и бизнесът да го усети максимално, коментира премиерът. 

Страната ни очаква сътрудничество с Турция и от страна на здравеопазването, за "да ползваме най-евтините лекарства", стана ясно от думите на Борисов.

Вътрешните министри на двете страни планират с аналоговите служби операция по трафикантите на хора, коментира Борисов. "Тази човешка трагедия - бежанците, има лица, които получават огромни пари и се замогват на фона на тази човешка трагедия. С колегата Давутоглу пред целия Европейски съвет поемаме ангажимент да дадем пример как ще се разправим с тези хора и се надявам нашите служби да покажат тези видими резултати", подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай