09:40 ч.

14.03.18

2 мин.

0

4

0

Борисов: Да се извади всичката информация за ЧЕЗ

от редактор |

Борисов: Да се извади всичката информация за ЧЕЗ

Нека да се извади всичко за ЧЕЗ. Това каза в началото на правителственото заседание министър-председателят Бойко Борисов.


„Подкрепихме Анкетната комисия за ЧЕЗ в парламента, така че г-жа Петкова и дружествата - да се извади всичко през годините, защото от изказването вчера разбрах, че аз не ги обичам. Довчера опозицията ме обвиняваше, че ги обичам и че през годините аз съм им пречил", коментира Борисов. „Не сме пречили на никого, а сме искали електроразпределителните дружества да си спазват договорите и ангажиментите, вследствие на което сме им пращали проверки на всички, и на трите енергоразпределителни дружества. Има наказания включително, ДКЕВР е взимал отношения тогава, прокуратурата", каза още той.


„Нека това да се занесе в парламента, да се покаже, така че тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажименти. Аутсорсването на дейностите им през годините и за какви пари ставаше въпрос, не влагаха достатъчно в електропреностната и разпределителна системата, което им е ангажимент", поясни Бойко Борисов. „Нека в парламента всичко да стане ясно. От ръководството на ЧЕЗ вчера това, което разбрах, че единственият незаподозрян съм аз, защото не ги харесвам. Няма как тогава да имам общо с тази сделка. Оттук нататък - Дончев, Горанов и Петкова, направете с юристите на своите министерства много ясен план и стратегия. Хубаво е, че и тази комисия я има, да се отработи, за да може тази манипулация на обществото най-после да се премахне", поясни премиерът.


Преди заседанието премиерът честити рождения на вицепремиера Валери Симеонов, като му пожела да е жив и здрав.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

.,.,., · 15:55 · 14.03.2018
.,.,,.
Потребител · 15:37 · 14.03.2018
Kade si hodil super. Ten sdrav si kato bik bravo demokrat
Потребител · 15:36 · 14.03.2018
Stiga be samo 4es a dohodite na bg narod pensiite sa tiva govori i opravi dostoino da se jivee v vg s 165 lv ti i dr nilioneti jiveete li ne vi e sram mislete da balgarite deto glasuvaha sa vas dr pat nama da e sa gerb
Потребител · 14:08 · 14.03.2018
AZ SYM DJENDYRCHE I RODEN KRAI MILEQ
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент