Борисов: Да се извади всичката информация за ЧЕЗ

Борисов: Да се извади всичката информация за ЧЕЗ | StandartNews.com

Нека да се извади всичко за ЧЕЗ. Това каза в началото на правителственото заседание министър-председателят Бойко Борисов.

„Подкрепихме Анкетната комисия за ЧЕЗ в парламента, така че г-жа Петкова и дружествата - да се извади всичко през годините, защото от изказването вчера разбрах, че аз не ги обичам. Довчера опозицията ме обвиняваше, че ги обичам и че през годините аз съм им пречил", коментира Борисов. „Не сме пречили на никого, а сме искали електроразпределителните дружества да си спазват договорите и ангажиментите, вследствие на което сме им пращали проверки на всички, и на трите енергоразпределителни дружества. Има наказания включително, ДКЕВР е взимал отношения тогава, прокуратурата", каза още той.

„Нека това да се занесе в парламента, да се покаже, така че тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажименти. Аутсорсването на дейностите им през годините и за какви пари ставаше въпрос, не влагаха достатъчно в електропреностната и разпределителна системата, което им е ангажимент", поясни Бойко Борисов. „Нека в парламента всичко да стане ясно. От ръководството на ЧЕЗ вчера това, което разбрах, че единственият незаподозрян съм аз, защото не ги харесвам. Няма как тогава да имам общо с тази сделка. Оттук нататък - Дончев, Горанов и Петкова, направете с юристите на своите министерства много ясен план и стратегия. Хубаво е, че и тази комисия я има, да се отработи, за да може тази манипулация на обществото най-после да се премахне", поясни премиерът.

Преди заседанието премиерът честити рождения на вицепремиера Валери Симеонов, като му пожела да е жив и здрав.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай