Японския хотел става "Кемпински Маринела"

Японския хотел става "Кемпински Маринела" | StandartNews.com

Бившият "Кемпински Хотел Зографски", известен като Японския, вече се нарича "Кемпински Хотел Маринела", става ясно от сайтове за резервации. Бизнесменът Ветко Арабаджиев купи хотела през миналата година, като през декември влезе във владение чрез компанията си "Виктория груп". Данни от Търговския регистър от средата на декември сочат, че изпълнителен директор вече е съпругата на Ветко - Маринела Арабаджиева.

Бизнесменът Спас Русев пък иска да се отърве от веригата "Хилтън" в столичния едноименен хотел, който купи преди две години за около 45 млн. евро. Това твърди сайтът TravelNews, позовавайки се на източници от администрацията на комплекса. Русев не бил доволен от веригата, тъй като не му давала достъп до мениджмънта и финансите на хотел "Хилтън-София". Политиката на веригата е, че тя изпраща управители на хотелите по света, като ги върти на ротационен принцип. За целта получава проценти от печалбата. Реалните собственици не могат да влияят на мениджмънта.

Договорът с международната верига "Хилтън" за софийската база е за 20 години, от които изтекоха половината. Ако прекрати договора предсрочно, Спас Русев ще дължи сериозни неустойки. Бизнесменът иска да предоговори условията с "Хилтън" или да вкара нова верига в България. Според служителите в хотела той искал да работи на франчайзингов принцип с международна компания - само да ползва нейното име, а сам да си ръководи бизнеса, твърди TravelNews.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай