Татуировка издаде Стрелеца от Катунци

Татуировка издаде Стрелеца от Катунци | StandartNews.com

Катунци. Никола Ангелов Манчев, който стана известен като Стрелеца от Катунци, остава зад решетките. Районният съд в Сандански наложи на столичанина най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража". Татуиран кръст под дясното око, цветът на очите и дори дебелината на веждите „заковали" софиянеца като извършител на нападението в четвъртък следобед на пътя между селата Катунци и Златолист. Тогава той спря кола и стреля по пътуващите в нея 20-годишни Лиляна Савова и Елеонора Таушанова. По чудо първото момиче, което седяло зад волана на автомобила си, се отърва невредимо. куршумът само одраскал шията й. На съдебното заседание стана ясно, че са разпитани седем свидетели по случая, назначени са 3 експертизи. Двете момичета са го разпознали най-вече по цвета на очите и татуирания кръст под окото, макар нападателят да бил увит с черна кърпа около главата.

Прокурорът бе категоричен, че Никола Манчев, който е син на бившия ни посланик в Кувейт Ангел Манчев, е стрелял по младите жени. Има опасност мъжът да се укрие или да извърши друго деяние, както и да повлияе на разследването. Стрелецът е обвинен за противозаконно отнемане на автомобил и закана за убийство към водачката Лиляна, наказанието е от 3 до 12 години лишаване от свобода. Манчев е на 39 г., с чисто съдебно минало. Има средно образование, живее на семейни начала, баща е на две деца, има постоянен адрес на ул. "Сан Стефано" в София, има собствена фирма. Той бе издирван почти 24 часа след стрелбата от полиция и от отряда за борба с тероризма.

„Няма как двете момичета да са разпознали Никола Манчев, защото в показанията си са казали, че главата му била покрита с черен плат и се виждали само очите му", каза адвокатът му. Няма достатъчно доказателства, че той е извършил деянието, полицията е била арестувала и друг мъж с подобно описание, обясни адвокат Нели Захариева.

Манчев дойде в съда под засилена охрана, бе облечен в камуфлажни панталон и риза. Отказа да дава обяснения и да отговаря на въпроси. "Аз бяха арестуван в село Виногради. Стигнах дотам пеш през планината, не съм се крил, не съм се срещал никой", поясни обвиняемият. И уточни, че в четвъртък вечерта се е обадил по телефона на свой приятел в София, за да дойде и да го прибере с кола. Запалил си огън, за да си сготви, който се е виждал отдалеч. Което е доказателство, че не се е крил от никой. Отишъл в центъра на селото, след като се напил вода в един от дворовете.

"Не знаех, че ме издирват, покрай мен мина полицейска кола, но аз не побягнах. Моля за по-лека мярка за неотклонение", каза още Манчев. съдебното решение може да се обжалва или протестира в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай