Рушвет за бебе 12.12

Родилки напират за секцио, сватби през 5 минути

Рушвет за  бебе 12.12 | StandartNews.com

София.  Суеверни родилки подлудиха лекарите. Те държат рожбите им да видят бял свят точно в 12 часа на 12.12.2012 година. Десетки жени и техните близки дават от хилядарка нагоре рушвет, за да вредят отрочетата си с дванайсетки в ЕГН-то. Според нумеролози родените днес ги чака живот под щастлива звезда. "Побъркаха ни със заявки за раждане с цезарово сечение точно в 12 часа", оплакват се в родилните отделения. Ако не можем да угодим с часа, се молят поне да е днес преди полунощ, казаха пред "Стандарт" акушери.

Само в столичната Първа АГ болница "Св. София" днес 6 жени ще раждат със секцио. Имаше още толкова кандидатки, но лекарите отказаха да правят операция 2-3 седмици преди термина, обясни д-р Валентина Григорова, зам.-директор в лечебното заведение. Тя отбеляза, че 12 жени са родили секцио на 11.11.2011 г. Най-големият бум обаче е бил на 7.07.2007 г., когато 15 родилки са се сдобили с рожби. От началото на годината до вчера в "Св. София" са проплакали 3170 бебета, 43% от които са се появили със секцио. Съвременните жени раждат първото си дете, след като пробият в професията, а късното раждане създава повече рискове за естествено раждане, обяснява д-р Григорова. Другата причина е увеличеният процент и на бебетата, заченати ин витро, които по правило се раждат с операция, защото в повечето случаи са близнаци или тризнаци. Жена с проблемна бременност настояла на роди на 12 декември, но избрания от нея АГ специалист в Майчин дом не отстъпил от вече определената дата - 17 декември. Не бива жените да се доверяват на нумеролози и врачки, а трябва да вярват на лекарите, коментира националният консултант по акушерство и гинекология д-р Ангел Димитров. Биологична зрелост на плода се постига между 37-ма и 42-ра гестационна седмица. При по-ранна поява на бебето може да се окаже, че белите му дробове не са се развили, което ще наложи да бъде поставено в кувьоз.

Сватби през 5 минути на 12.12

Младоженци ще си казват "да" през 5 минути днес. Неистов интерес за венчавки в сряда, на 12.12.2012 година, отчетоха ритуалните зали в страната. Само в столицата 58 двойки ще се врекат във вечна вярност. Пет от тях ще си кажат заветното "да" точно в 12 часа. "Мода и нищо друго", коментира наплива за сватби шефката на обредните домове в София Сашка Обретенова. Следващото скупчване на еднакви числа ще бъде чак на 02.02.2020 г.

Бургазлии също полудяха да се женят днес. 23 двойки ще се врекат, като най-младата булка е на 23 г., а най-възрастната - на 58. От ритуалните зали обясниха, че ще работят, докато има желаещи да се бракосъчетаят.

Топрепортерка на бТВ във Варна Нивелина Няголова ще каже днес на 12.12 точно в 12 часа заветното "да" на мъжа, когото обича и с когото са заедно от 15 години. В Сливен, Ямбол, Русе, Добрич има средно по 15 двойки, които днес ще станат семейство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай