Проливен дъжд наводни Пловдив

Проливен дъжд наводни Пловдив | StandartNews.com

Над 100 сигнала са получени за наводнени подлези, болници, училища и други обекти, след проливния дъжд, който преваля в ранния следобед в Пловдив. Това каза инсп. Цвятко Дешев, говорител на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", цитиран от "Фокус".

По думите му цялата налична техника в четирите служби на пожарната в Пловдив е ангажирана по сигналите на гражданите. „С приоритет естествено се стремим да реагираме първо на сигнали за наводнени сгради с обществено предназначение, в това число подлези, болници и училища. Сред пострадалите от проливния дъжд обекти са Онкологията в кв. „Кючук Париж", Детската клиника на бул. „Васил Априлов", подлеза на Централна гара, Областната администрация, Дома за деца с увреждания и много други. Получен е и сигнал за закъсали коли на Коматевския възел", коментира Дешев. Той посочи, че няма сигнали за бедстващи или пострадали хора. Екипите на Пожарната в Пловдив продължават да отреагират на сигнали.

Към момента непроходим за ниски автомобили е и подлезът на ул. „Гладстон" при Централна поща. Сигнали са получени още за училище, също за болница „Медлайн".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай