Полицаи търсят Бисеров със снимка

Патрулки обикалят дома на бившия депутат, издирват му актуалния GSM номер

Полицаи търсят Бисеров със снимка | StandartNews.com

София. Полицаи издирват Христо Бисеров със снимка. Фотоси на бившия депутат, който бе обявен преди седмица от съда за издирване, вече са разлепени във всяко РПУ в страната. Снимки има и на всички контролни пунктове.

Разпращането им бе наредено, след като вчера сутринта дългоочакваната призовка от Софийски градски съд пристигна в министерството, съобщи за "Стандарт" главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

"На 27 декември е постъпило постановление за установяване на адреса и местонахождението на г-н Бисеров с цел връчването на призовка за явяване по наказателно дело", обясни Лазаров. И допълни, че са предприети всички мерки за бързото откриване на бившия депутат.

На 17 декември Софийският градски съд реши, че ще възложи на МВР да обяви за общодържавно издирване Бисеров. Причината бе неявяването му като свидетел. Бившият зам.-председател на парламента и ДПС не се отзова на призовката да даде показания по делото срещу нападателя на почетния председател на ДПС Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. Оказа се, че на единия си известен на съда адрес Бисеров не се е появявал от месец, а на другия се помещавала чешката резиденция. На предишно заседание в края на ноември пък Бисеров бе глобен с 500 лева, тъй като не бе представил уважителна причина за отсъствието си.

По делото си за пране на пари Христо Бисеров е обвиняем заедно с доведения си син Ивайло Главинков, като и двамата са с гаранции по 25 000 лева и с наложени забрани да напускат страната. Ексдепутатът има две обвинения - за подаване на невярна имуществена декларация и за пране на пари. Според Софийската градска прокуратура между 13 декември 2012 г. и 21 февруари 2013 г. двамата със сина му са изпрали общо 314 529 долара и 117 192 евро.

Прочетете цялото интервю с главния секретар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай