Наши джебчийки с плячка за милион

Наши джебчийки с плячка за милион | StandartNews.com

Крадлите задигали диаманти и часовници от богаташи в Лондон

МВР намери плячка за над 1 милион лева в наши джебчийки, които са обирали богаташи в Лондон. Парите на крадлите били открити от МВР и прокуратурата в трезорите на две български банки. Това станало ясно след сигнал до Софийската градска прокуратура, изпратен от компетентните власти на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. На Острова в момента се провежда мащабно разследване срещу организирана група за джебчийски кражби, просия и проституция, съставена от български граждани. Британските служби са засекли преводи на пари и вече са поискали справка за извършените трансфери към България.

Родната прокуратура пък е образувала досъдебно производство за пране на пари. Установено е, че в две наши банки заподозрените притежават банкови касети с валута и 721 броя златни накити, златни монети, диаманти, брилянти. Имало също така скъпи часовници и други скъпоценности. Както и около 200 000 лева във валута - британски лири и евро. Общата им стойност е около 1,2 млн. лева. По искане на прокуратурата банковите сметки на джебчийките са запорирани и са назначени данъчни ревизии.

Провеждат се активни процесуално - следствени действия, включително и по реда на международната правна помощ. Осъществяват се интензивни контакти с британските полицейски служби, уточняват от държавното обвинение. Преди малко повече от година в Лондон бяха закопчани 21-годишната Гергина Георгиева, 33-годишната Димитра Митева и 40-годишната Парашкева Илиева, които са спипани да крадат мобилни телефони и портфейли от пътници в двуетажните автобуси из целия град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай