Бизнесмени помагат на близнаците от Конарско

Бизнесмени помагат на близнаците от Конарско | StandartNews.com

Хора от Варна и Бургас пращат мобилен телефон и компютър на шестте деца

Празниците за семейството от Конарско с три двойки близнаци дойдоха месец преди ЧНГ. Добри хора подадоха ръка на децата, след като научиха от страниците на "Стандарт" за лишенията, в които живеят шестте хлапета на съпрузите. Историята на семейството бе разказана в петък в рамките на кампанията "Възкреси доброто" и трогна мнозина. Така три дни по-късно добри хора подадоха ръка на близнаците на Айше и Мустафа Камберови от якорудското село Конарско.

"Вече ни звъняха няколко души, които са готови да ни помогнат. Прочели във вестник "Стандарт", който вече ни е любимият ежедневник, за нас и предлагат помощта си. Костадин Димитров от Бургас ни обеща да преведе 150 лева, да ни изпрати мобилен телефон, който има интернет, както и телевизор втора употреба, но здрав и хубав", каза най-големият близнак Мехмедали Камберов. Млад мъж от Варна - Слави Михайлов, също се свързал със семейството и обещал да им изпрати до четвъртък нов компютър. "Благодарни сме от сърце и душа и на тях, и на любимия вестник", допълни Мехмедали. "Когато прочетох за съдбата на тези свестни и възпитани деца, се раплаках. Затова ще им помогна, доколкото ми позволяват възможностите. Страхотно е, че вестник "Стандарт" има кауза в подкрепа на нуждаещите се", заяви развълнуваният бургазлия Костадин Димитров, който от 24 години е собственик на фирма за производство на паркет.

Семейство Камберови отглежда трите си двойки близнаци. Най-големите Мехмедали и Сабри са в 11-и клас в гимназия "Петко Славейков" в Якоруда. Там учат, но в десети клас, Анифе и Муса. Най-малката двойка Мустафа и Атидже са в 8-и клас в училището в родното си село. Шестимата, за да гледат телевизия, се бутат като в "дядовата ръкавичка" в стаята на дядо си, защото само там има монитор. Не им е лесно на юношите и с компютъра. Миналата година от гимназията им дали един втора употреба. Макар и често да не работи, битката кой да седне пред него е ожесточена. С мобилни телефони пък са само най-големите Мехмедали и Сабри. Другите двойки искат да имат поне един джиесем, че да се чуват с родителите си, когато се наложи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай