19:15 ч.

13.03.18

1 мин.

0

2

0

Българчета със стипендия за космонавти

от редактор |

Българчета със стипендия за космонавти

Две деца от България ще започнат подготовката си за космонавти. Момче и момиче ще получат стипендия за Space Academy в София. В края на януари пък стана ясно че международната фондация Elevate обяви, че ще осигури пълна стипендия на едно българче за обучение в космическия център Space Camp в турския град Измир.


Стипендиите на двете българчета ще бъдат дадени по време на публичната лекция "Следваща цел: Марс" на основателя на програмата Mars One Бас Лансдорп. Тя ще се проведе в столицата на 23 март. Целта на холандския учен е до 2032 г. да засели човешка колония на Марс, а лекцията му е на тема разучаването на нови светове. Специален гост на лекцията ще бъде посланикът на Холандия в България Берендина Мария тен Тъшър.


"Едно момче и едно момиче ще бъдат възнаградени за креативност и талант, както и за изявен интерес към Космоса и Марс", съобщиха от фондация Elevate. Информация за стипендиите може да бъде открита на страницата на Space Academy.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:30 · 16.03.2018
За нeсчто по умно нe стават ли?
Х · 22:24 · 13.03.2018
Събират си маймунки за еднопосочен полет до Марс.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент