94 цивилни са убити при бомбардировки на сирийския режим близо до Дамаск

94 цивилни са убити при бомбардировки на сирийския режим близо до Дамаск | StandartNews.com

Най-малко 94 цивилни, включително деца, са убити за 24 часа при интензивни бомбардировки на сирийския режим срещу бунтовническия анклав Източна Гута близо до Дамаск, предаде Франс прес, като се позова на данни на Сирийския център за наблюдение на човешките права.

При бомбардировките на авиацията и артилерийски обстрел са ранени около 325 души.

Това стана ден, след като силите на режима подсилиха позициите си около обсадения анклав, което може да знак, че се подготвя сухопътно настъпление.

Няма коментар от страна на сирийските военни. Правителството в Дамаск твърди, че атаките му са насочени единствено срещу екстремистите.

ООН настоя бомбардирането на цивилни в бунтовническия анклав Източна Гута от сирийската авиация да бъде незабавно прекратено, предаде Франс прес.

"Хуманитарната ситуация на цивилните в Източна Гута е извън всякакъв контрол", заяви в комюнике, разпространено в Бейрут, координаторът на ООН за хуманитарната помощ в Сирия Панос Мумцис.

Абсолютно наложително е на това безсмислено човешко страдание да се сложи край незабавно. „Бомбардирането на мирни граждани и инфраструктура трябва веднага да спре", каза Мумцис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай