Отчетът за председателството: 78 напълно приключени досиета от 105 наследени

Отчетът за председателството: 78 напълно приключени досиета от 105 наследени | StandartNews.com

По време на Европредседателството имаме 78 напълно приключени досиета от 105 наследени, 163 триалога и над 1900 проведени заседания. Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС по време на среща на Евроклуба към Българската търговско-промишлена палата.

„С удовлетворение предаваме Eвропредседателството на Австрия, защото мисля, че си свършихме работата. Държа да кажа, че правейки си равносметка осъзнаваме, че в желанието си да постигнем повече и повече успехи, не усетихме всъщност колко огромен обем работа успяхме да свършим. Търсехме до последната дума консенсус по всички въпроси", допълни тя.

„Нещото, с което ще бъде запомнено Европредседателството е, че работехме чрез девиза ни „Съединението прави силата" да запазим единството и съюза ни. Успяхме да превърнем в реалност нашето мото. Показахме и дадохме добър пример за това, че пазим единството. Изградихме един добър екип и една сплотеност между институциите. За първи път мога да кажа, че това беше от случаите, в които министерствата не си прехвърляха топката, а се чудеха кой с какво може да помогне. Успехът се дължи и на това, че не се политизира самото Европредседателство и не се използва за конкретни цели", каза още министър Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай