Германия е приела 200 хил. бежанци за година

Германия е приела 200 хил. бежанци за година | StandartNews.com

Берлин. Германия е приела около 200 хиляди бежанци за 2014 г., а се очаква през следващата броят им да бъде още по-голям.

Само в Берлин те са 12 хиляди души. По тази причина новият кмет на германската столица Михаел Мюлер настоява да се спре потокът от бежанци към мегаполиса и той да бъде пренасочен към съседната провинция Бранденбург, предаде БНР.

Според кмета на Берлин, там има достатъчно свободни площи и място за изграждането на контейнерни жилища за търсещите в Германия убежище.

Изказването на берлинския кмет става дни преди началото на акцията по сглобяване на ново бежанско селище от контейнери в един от източно-берлинските квартали "Кьопеник". Между Коледа и Нова година там се очаква да бъдат сложени контейнерни жилища за около 400 имигранти и бежанци.

Кметът призна, че общината не е в състояние да реши бързо и ефективно проблема с настаняването на толкова много, искащи да живеят в мегаполиса имигранти.

Въпреки че и самият кмет, и дори и президентът Гаук, в коледното си обръщение призоваха за повече толерантност и отвореност към имигрантите и бежанците, голяма част от германските граждани не са на това мнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай