16:55 ч.

08.06.18

2 мин.

0

5

0

Брекзит може да се провали, предупреди британският външен министър

от редактор |

Брекзит може да се провали, предупреди британският външен министър

Първият дипломат на Великобритания - евроскептикът Борис Джонсън, спомена за възможен "провал" на Брекзита и сподели възхищението си от категоричните методи, използвани от американския президент Доналд Тръмп, предаде Франс прес.


Агенцията цитира сайта Бъзфийд нюз и изказване на Джонсън на частна вечеря, организирана от консервативна група за натиск. Борис Джонсън заяви, че министър-председателят Тереза Мей ще навлезе във фаза, в която ще се държим далеч по-нападателно с Брюксел.


"Трябва да приемете, че сега нещата може да се провалят. Окей? Не искам никой да изпадне в паника, докато се провалят. Без паника. Накрая всичко ще се уреди", добави британският външен министър.


Брекзитът ще бъде необратим, но може би няма да е такъв, какъвто го искаме, допълни Джонсън. Според него има голям риск кралството да приеме споразумение, което нарушава много "червени линии" в очите на радетелите за безкомпромисен Брекзит, какъвто е и той.


По думите му документът може да задържи страната "в орбита около ЕС, в митническия съюз и до голяма степен в общия пазар". "Ако нямате куража да настоявате за независима политика, няма никога да получите икономическите изгоди от Брекзита. Никога няма да получите политическите изгоди от Брекзита", каза той.


Според първия британски дипломат Доналд Тръмп използва твърди методи в отношенията си с Брюксел. "Представете си Доналд Тръмп да направи Брекзита. Той би се заловил с това, действайки крайно твърдо", отбеляза той. "Все повече се възхищавам от Доналд Тръмп. Все повече се убеждавам, че има метод в неговата лудост", добави Джонсън.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:39 · 09.06.2018
Нe ми дрeмe за англосeксолонскитe варвари да си мрат на мъглявия тъп остров
Потребител · 21:04 · 08.06.2018
Как разбираш кои e краизи?Психопат ли си?Психолог?
Shopeto · 08:24 · 09.06.2018
@Потребител Сrazy се употребява не само в медицнското значение на "луд", все толкова и на теб би трябва да ти е известно. Освен това и други са ги титуловали така, по-дипломатично е отколкото да ги наречеш "долен лъжец".
С това отговорено ли е на твоят т.н. въпрос или имаш нужда от допълнителни разяснения?
Shopeto · 19:28 · 08.06.2018
Крейзи Борис се върти като глист и се опитва да напасне реялносстта на фантазиите си. И си пада по Крейзи Доналд - каква двойка биха били двамата само: богат и красив :)
Потребител · 21:41 · 09.06.2018
@Shopeto Be ti ne si li na praida aide che te chakat da te onodqt kak bez teb
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент