Трагедия: Ето къде и кой шие дрехите за Запада

Трагедия: Ето къде и кой шие дрехите за Запада  | StandartNews.com

Потресаваща картина представя фотографът Клаудио Монтесано Касияс, който прави репортаж в снимки за условията на труд и детската експлоатация в Дака, столицата на Бангладеш. Там малолетни момичета и момчета работят по-малко от левче на ден, а почивката им е общо половин ден на... седмица. За да може да пристигнат дрехите и дънките за западните потребители.

Децата се хранят, къпят се и спят във фабриките, в които работят.

Става ясно, че в Бангладеш има близо 7000 нередовни фабрики, които не подлежат на проверки за контрол на условията при, които работят дечицата.

Снимките показват сгради без аварийни изходи, без спасителни планове при пожар и без пожарогасители.

През 2013 година пожар изпепели подобна фабрика, а тогава загинаха 1100 души.

Касиас показва реалността през обектива си. А тя е съкрушителна - хиляди дечица в Бангладеш работят безкрайно дълги часове при тези ужасяващи условия.

Стандартите на работа в законните заводи са по-добри, но тези, които не подлежат на инспекция, са съвсем друг свят, пише Daily Mail. Голяма част от фабриките произвеждат дрехи за вътрешния и индийския пазар, но друга, работят за големи международни марки. В следствие на различни договори за подизпълнение обаче западните компании нямат представят кой плаща цената за производство на дрехите.

СНИМКИ - ТУК! 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай