08:45 ч.

26.07.18

2 мин.

0

22

0

Тръмп и Юнкер се съгласиха да избегнат търговската война между Евросъюза и САЩ

от редактори |

Тръмп и Юнкер се съгласиха да избегнат търговската война между Евросъюза и САЩ

Снимка: Ройтерс


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и президентът на САЩ Доналд Тръмп обявиха, че са постигнали споразумение, слагайки край на месеци търговски конфликт между Вашингтон и Брюксел, който доведе до взаимни наказателни мита, предадоха Франс прес и Ройтерс.


САЩ и ЕС постигнаха споразумение, заяви Юнкер, а Тръмп уточни, че двете страни искат да се стремят към "нулеви мита, нулеви нетарифни бариери и нулеви субсидии" в търговския си обмен на индустриални стоки, с изключение на автомобилния сектор. ЕС незабавно ще увеличи вноса си на соя от САЩ, изрази задоволство Тръмп, който обеща да преразгледа въпроса за американските мита върху европейския алуминий и стомана.


"Ще работим по намаляване на бариерите и увеличаване на търговията на услуги, химически продукти, фармацевтични продукти, медицински продукти", добави той.


САЩ и ЕС ще работят съвместно за реформиране на Световната търговска организация (СТО), обяви Тръмп.


"Ще работим тясно с партньори, които споделят идеите ни за реформиране на СТО и работа по проблема на нелоялните търговски практики, включително кражбата на интелектуална собственост, принудителното прехвърляне на технологии, индустриалните субсидии, изкривяванията, които се пораждат от държавните фирми и свръхкапацитета", заяви президентът на САЩ.


С тези думи той визира пряко Китай, с който САЩ започнаха търговска война, в която критикуват именно тези практики, отбелязва АФП.


Юнкер подчерта, че той и Тръмп са се договорили да не се въвеждат нови мита докато текат преговорите, по които незабавно се създава работна група. Той определи срещата като добра и конструктивна.


Тръмп беше заплашил да наложи 25-процентни мита върху вноса на автомобили, което щеше да засегне европейски фирми като Бе Ем Ве и Фолксваген.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

007 · 19:55 · 27.07.2018
разбраха се,като кьоравия и глухия.
Потребител · 20:38 · 26.07.2018
Това се очакваше и беше целта от началото на лисицата Тръмп
Shopeto · 07:26 · 27.07.2018
@Потребител Само дето твоята лисица освен мъглляви обещания за светло бъдеще, друго май не получи.
BarakBaghdadi · 11:57 · 27.07.2018
@Shopeto Шопе, ти както винаги не схващаш нищо!! Тръмп си върши работата много добре, за Америка и американците, той това и обеща. Обаче изглежда, че всичко добро за САЩ е лошо за нас.

Много трудно е да си види какво прави Тръмп от безумните писъци и заглушавене, които прилагат либералните мидии в САЩ (80% от всички).

Тръм завари голяма каца с лайна от "готиният" Обама, удвоен дълг, няколко започнати войни, безумно високи военни разходи, пълен кенеф! И сега виновните за тоя кенеф се опитват до го спъват на всяка стъпка....
Shopeto · 07:24 · 28.07.2018
@BarakBaghdadi Разреши ми да имам по въпросът малко по-раззлично мнение.
BarakBaghdadi · 17:04 · 28.07.2018
@Shopeto Разбира се, дай да го чуем.
Потребител · 08:34 · 29.07.2018
@BarakBaghdadi На мнение съм, че що се отнася до Барак Обама, нито едно от твърденията ти не е вярно. Това обаче не е изненада, впредвид на ника ти,
BarakBaghdadi · 09:55 · 29.07.2018
@Потребител Шопе, мишко нещастна, пак ли с ника ми се хвана?? Както очаквах, нямаш мнение, просто си тролиш :-)
Shopeto · 07:34 · 30.07.2018
@BarakBaghdadi Не се "хващам" за ника ти, писах само, като отговор на въпросът ти, че по мое мнение, нито едно от твърденията ти за Обама не отговаря на истината. И добавих, че предвид на ника който си си избрал, това не ме изненадва.
Разбра ли го сега или реотанчето още не е загряло? Това е моето МНЕНИЕ, дето ти му викаш тролене.
BarakBaghdadi · 08:36 · 30.07.2018
@Shopeto Шопе, кое твърдение за Обама не е истина, я кажи?

Ти пак бъркаш мнение с факти! Как може да си толкова безкрайно тъп?

Факт е "Обама удвои националният дълг на САЩ"
Barack Obama: Added $8.588 trillion, a 74-percent increase from the $11.657 trillion debt at the end of Bush’s last budget, FY 2009.
https://www.thebalance.com/us-debt-by-president-by-dollar-and-percent-3306296

Мнение е: Аз мисля, че шопето е много тъп. Това е мое мнение, за някой много по-тъп от теб, ти може да си гений. Субективно е, мое мнение е.

Мисля, че това ти го обяснявам не за първи път и започвам да си мисля, че моето мнение за тъпотата ти е факт! :-)
Shopeto · 07:56 · 31.07.2018
@BarakBaghdadi "...кое твърдение за Обама не е истина..." - както вече писах: нито едно не е истина. Някой беше казал още в древноста: "Подбери си фактите, които ти пасват и ще успееш всичко да докажеш".
Може да ме смяташ за най-тъпият екземпляр на човешката раса, но ако си поне малко от малко цивилизован, ще си запазиш това ти мнение за себе си. Така не прилича на мнение, а на обида и не те представя в много положителна светлина :)
BarakBaghdadi · 09:46 · 31.07.2018
@Shopeto Продължаваш да не можеш да си отваряш линковете, нали?

Може като тъп щраус да си държиш главата дълбоко завряна в гъза и да викаш "няма такова нещо, няма такова нещо!", но това няма да промени реалността...
Потребител · 15:34 · 26.07.2018
ES PAK KLEKNA NA USA I SE NAVEDE A USA GO NATATRUZI NA ES OTNOVO I KYDE E TUK PAZARA SVOBODATA I KONKURENCIQTA MM ?ES KOLONIQ NA USA
BarakBaghdadi · 10:23 · 26.07.2018
Новината преведена непълно:
1. Ще купуваме повече ГМО соя от САЩ, то там друга няма.
2. Ще купуваме повече по-скъп газ от САЩ. За тази цел трява да си построим адски скъпи терминали. Полските лизачи ще намажат яката на наш гръб, защото в момента са единствени, които внасят газ от САЩ.

Нашите америкаски "партньори" насила ни набутаха по-скъп газ, който в момента си купуваме по-евтино и доброволно от нашият "враг" Русия.

Като цяло Тръп ни пре*ба яката....или пък Юнкер...

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-07-25/trump-juncker-reach-deal-to-ease-trade-tensions-dow-jones-says-jk1jtfs8
Shopeto · 07:22 · 27.07.2018
@BarakBaghdadi Успокой се бе човек. Тия "адски скъпи терминали" траят с десетилетия - докато почнат изобщо да ги строят, нашите хора се надяяват Доналд дда е само лош спомен от тъмното минало. А соята ще я ядеме, кво да правим. Или искаш американеца да плащат мита за немските коли? Та той и сега едвам ги плаща, какво остава с мита.
Толкова по въпросът за "тъпата" Меркел - ето това е пример за защита на собствените интереси. Ние можем само да гледаме и да завиждаме, защото наистина важните въпроси никого не интересуват.
Потребител · 09:46 · 27.07.2018
@Shopeto Shope toz narod v ES trqbva da ima svoq armiq svoi interesi nezavisimost ot kogoto i da biloTrqbvat refoprmi v toq vid ne stava nee dobre ne vijdasch li?
Shopeto · 07:36 · 28.07.2018
@Потребител Нямам нишо против, аз също смятам, че ЕУ трябва да се реформира, но под "реформи" разбирам развитие, ла продължим по пътя, по който сме тръгнали вече. Много хора обаче крещят с пълно гърло, че вървим в погрешната посока (не че казват коя посока би била правилната).
Та ти от кои си?
Ако направиш утре една демонстрация за реефоррми, идвам и аз. Ако направиш една срещу ЕУ, идвам да протестирам срещу теб. Само да знаеш...
BarakBaghdadi · 10:40 · 27.07.2018
@Shopeto Аз кто потребител искам най-евтината газ, не най-демократичната, а само ной-евтината! Германците проплакаха, че американската газ е 50% скъпа от руската и това ме притеснява...
Shopeto · 07:50 · 28.07.2018
@BarakBaghdadi Преди имахме евтина газ, но народът плачеше, че нямал коли. Да, за един Москвич се чакаше по десетина години, но въпреки това: хора, на вас не може да ви се угоди! Все нещо искате: хляб,, ток, парно... вечно се мрънка за нещо. Айде решете най-после какво точно искате, да могат родните политици да ви вземат всичко останало.
Сатирата в написаното отгоре е за свободна консумация :)
BarakBaghdadi · 17:02 · 28.07.2018
@Shopeto "на вас не може да ви се угоди! Все нещо искате: хляб,, ток, парно... вечно се мрънка за нещо" - Шопе ти си много тъп мазохист, който чете и не разбира!

Аз казах, ЧЕ НЕ ИСКАМ, не съм казвал, че искам нещо си от Тръмп! Ти драги ми Андрешко, стой и не "мрънкай" като те преебават яката, наведи главица, ние ще "мрънкаме" и за теб...
Потребител · 08:51 · 29.07.2018
@BarakBaghdadi "...искам най-евтината газ..." Някъдеда стои, че визирам само Америка?
Ти как разбра, че Тръмп ни е "пре*бал"? Нещо конкретно да си чул / прочел? Аз досега друго освен коментари за пресата, не знам да има. Освен това Юнкер не може да сключва някакви сделки с американците - в случая му е разрешено само да тичка при мама Меркел и да докладва.
Та недей с толккова засилка да се изказваш, че после не взимаш завоя и цепиш през разораната целина :)
BarakBaghdadi · 09:58 · 29.07.2018
@Потребител Тук става въпрос за Тръмп и САЩ. Ти какво визираш, газ от Барбадос? ОК, кажи какво визираш, че ми е много чудно?

Да, четох и линк ти пратих, който ти отново не си успял да отвориш предполагам.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент