11:35 ч.

27.05.16

2 мин.

469

0

0

Световна шампионка отличи млади таланти

от Стандарт |

Световна шампионка отличи млади таланти

Световната шампионка по джаги Екатерина Атанасова отличи младите таланти, победители и призьори в конкурса на тема „Аз и спортът". Проектът „Алтер Спорт" е по Програма за изпълнение на Общинска Стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта 2016 – 2020 година и беше за есе, снимка и видео. Конкурсът се реализира в подкрепа на инициатива София – Европейска столица на спорта. Проектът предвиждаше дейности и събития, насочени към повишаване на спортната, здравната и физическата култура на подрастващите, повишаване на интереса на спортуването като цяло - по-специално на учениците от 4 до 8 клас в периферните райони на гр. София. Той бе осветен на Международния ден на спорта и физическата активност, обявен от Генералната асамблея на ООН през 2013 година - 6-ти април.


Авторите на отличените творби се събраха в ИнфоЦентър София 2018, където бяха запознати с проекта „Европейска столица на спорта" и получиха своите призове. Участниците бяха поздравени от медийния координатор на София2018 Тодор Шабански и от представителя на организаторите Емилиян Методиев, който благодари за активността и пожела нови успехи в следващите подобни инициативи.


Присъстващите посрещнаха с аплодисменти световната шампионка за 2013 г. по футбол на маса(джаги) Екатерина Атанасова. Видната спортистка разказа за своите успехи, след което връчи купите на най-добрите в конкурса.


Победителите:
В категорията „Есе": Лина Павлова
В категорията „Снимка": Александра Димитрова
В категорията „Видео": Алекс Бостанджиев
Освен това бяха раздадени и 7 допълнителни приза за най-интересни творби. Техни носители станаха: Георги Георгиев, Боян Баладанов, Ива Пенчева, Ивелина Байчева, Димитър Манов, Георги Манов и Мина Желева. Срещата завърши със селфита, автографи и снимки пред знамената и плакатите на София 2018.
„Стандарт"


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент