Фланелка на Карагър с автограф, дар за наш губернатор

Фланелка на Карагър с автограф, дар за наш губернатор | StandartNews.com

Стара Загора

Оригинален екип на една от легендите на английския футболен клуб "Ливърпул" Джейми Карагър получи старозагорският губернатор Йордан Николов. С нея легендата на мърсисайдци е ритал миналия сезон в мача срещу тима на "Челси". Фланелката с автографа на защитника, който носи капитанската лента на "Ливърпул" в отсъствието на Стивън Джерард, е с най-добри пожелания и беше предадена на Николов от бащата на футболиста Фил Карагър. Той има брак с българката Ганка Турланова - Карагър и са били заедно на почивка в Бургас.

Познанството на старозагорския областен управител с Карагър-баща датира от март 2009 г., когато по негова покана посещава школата на футболния "Ливърпул", за да наблюдава процеса на обучение и тренировки на младите състезатели. Идеята била клубът да финансира създаването на детско-юношеска школа по футбол в България. За жалост проектът не се реализира, но добрите чувства и приятелството останали.

Джейми Карагър сега е на 33 години, играе на „Анфийлд” от 18-годишен и е в първата тройка на футболистите с най-много мачове за отбора легенда.

Матей Бонев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай