Министър Нейков замрази спорта под нулата

3,4 млн. лева отиват за мачове в сняг, чакат се балами и ескимоси

Министър Нейков замрази спорта под нулата | StandartNews.com

София. Какво по-хубаво време от 1 януари да пориташ в преспите с приятели на "Армията"? Или с комшията да спретнеш състезание по скок дължина на заледения "Васил Левски". Навръх Трифон Зарезан, например.

Спортното министерство изчака зверските студове, за да подеме инициатива нацията ни да спортува на стадионите. До края на февруари те ще бъдат отворени за мераклии. Чакат се будали да рискуват някоя бронхопневмония, за да направят кефа на министър Свилен Нейков. В инициативата не се казва само дали свободен ще е достъпът до любимото му езеро "Панчарево". Някой може да реши да гребе между въдичарите, които мръзнат между дупките в леда.

Не са будали обаче Нейков и неговите хора, тъй като по ескимоската програма искат да усвоят 3,4 милиона лева от европейски фондове. Как ще го направят, карайки хората да мръзнат на стадионите цяла зима, не е ясно. Май най-добре да си внесат ескимоси.

Жалко, че за параван на безумията са поканени достойни спортисти и треньори като Йордан Йовчев, Евгения Раданова, Йорданка Благоева, Симона Пейчева, Елис Гури, Евгени Иванов-Пушката, треньорът Константин Папазов.

Нейков да се замисли над някоя свястна програма, защото досега с нищо не помага на нацията. При негово управление само 6 процента от българите спортуват. По заболяемост сме първи в Европа. Сигурно ще оглавим и световната антикласация, докато парите не отиват за истински спорт, а за инициативите на Нейков.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай