"Лудогорец" отново е в групите на Лига Европа

"Лудогорец" отново е в групите на Лига Европа | StandartNews.com

"Лудогорец" е в групите на Лига Европа! Това стана факт, след като българският шампион завърши 0:0 при гостуването на "Судова" в среща реванш от плейофния кръг на втория по сила европейски клубен турнир и след победата с 2:0 в първия мач елиминира литовците.

Домакините предложиха доста груб футбол и трябва да са благодарни на турския рефер Халис Юская, че не завършиха с 9 човека. След час игра съдията не показа нарисуван втори жълт картон на Керла за груб фаул срещу Мисиджан, а малко по-късно отново го пожали и за зверски ритник срещу Пластун. В 86-ата минута турчинът се смили и над Леймонас, който влезе отзад на Анисе и трябваше да бъде декориран в жълто за втори път, но това не се случи.

Иначе двубоят не предложи кой знае колко футболни достойнства. Судова, както и в първия мач, заложи на защитната игра и рядко стигаше до вратата на българския шампион. Лудогорец, който отново бе без наказания Марселиньо и това се отрази осезаемо на играта в атака, все пак можеше да спечели срещата, но Анисе нацели греда, а в заключителните минути на срещата на няколко пъти пропусна да развие добре своите контраатаки, с които да вземе победата.

"Лудогорец" ще играе в групите на Лига Европа за втори път след сезон 2013-14, когато записа и най-успешното си участие в Европа – осминафинал. Тогава разградчани излязоха първи от групата си, спечелвайки пет мача и завършвайки наравно веднъж.

Жребият за груповата фаза е утре от 14.00 ч. българско време, а "Лудогорец" ще бъде поставен във втора урна. Българският шампион ще домакинства на стадиона си в Разград "Лудогорец арена", след като получи зелена светлина от УЕФА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай