Вкараха рокерите в библиотеката

Вкараха рокерите в библиотеката | StandartNews.com

Варна. Рокерите вече са редовни посетители на варненската библиотека „Пенчо Славейков", обявена за номер 1 на годината.

Във фойето й е наредена от няколко дни изложбата „Мотоциклетът и изкуството на волния живот" със снимки на двамата известни фотографи Петър Петров и Петко Момчилов.

Сега пред сградата на библиотеката често се чува рев на мотори, защото рокерите идват на изложбата и откупуват фотоси.

А с парите се увеличава фондът от книги, каза шефката на библиотеката Емилия Милкова по време на визитата на вицепрезидента Маргарита Попова. Когато тя връчи през май наградата „Библиотека на годината" обеща при първа възможност, когато е във Варна да я посети.

Маргарита Попова прие да бъде „Посланик на библиотеките" и част от кампанията на Българската библиотечно информационна асоциация за популяризиране на обществените им функции.

Духовно много добре се чувствам в библиотека и сред хората, които работят в нея. Тези чувства не ме съпътстват обаче, когато съм сред политиците, каза вицепрезидентът.

Във варненската библиотека я запознаха със своята ценна сбирка от стари юриидически книги, сред които „Правосъдието и варненските скандали" на Никола Мушанов, издадена през 1898 г.

Вицепрезидентът даде идеята да направят изложба за 16 април –Деня на конституцията, но да не търсят за това съвети на юристи, предупреди не на шега тя.

От качените общо 53 хиляди информации по „Европеана" досега от страната- 47 000 са само от и за Варна от регионалната библиотека.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай