След 30 години чакане отварят ГКПП-Клепало

След 30 години чакане отварят ГКПП-Клепало | StandartNews.com

Благоевград. Най-сетне границата с Македония в община Струмяни ще бъде отворена и ще заработи ГКПП - Клепало. Лично външният министър Кристиан Вигенин заяви, че този обект ще е приоритет на правителството. Единственият проблем е ремонтът на пътен участък на наша територия от 7 км. Той призна, че вината да няма нормално функциониращ граничен пункт е на нашата държава. Защото в Македония цялата инфраструктура отдавна е готова, западните ни съседи дори са построили сградата на КПП-то.

„Все още стоят проблеми с подписването на договора за сътрудничество с Македония. Но търсим варианти за напредване по този казус. А това ще стане с насърчаването на сътрудничеството във всички области, с допълнителни контакти, което ще осигури добавена стойност за хората от двете страни на границата", каза в Благоевград Вигенин, който се срещна с областния управител Муса Палев. Двамата обсъдиха трансграничните проекти.

Според външния министър ГКПП - Клепало ще съкрати времето за пътуване в двете посоки за жителите на този пограничен район.

„Македонците ще стигат по-бързо до зимните курорти Банско, Разлог и Добринище. Тази инвестиция ще се изплати за кратко време. Ще поставя въпроса и пред регионалния министър, и на заседание на Министерски съвет. Това е важен не само инфраструктурен, но и политически приоритет. Вярвам, че скоро ще започне работа по този проект", категоричен бе външният министър.

Над 32 години жителите на община Струмяни чакат да заработи ГКПП - Клепало и регионът да се оживи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай