09:36 ч.

02.11.17

2 мин.

0

4

0

Пускат "Дондуков" и "Монтевидео" до 20 ноември

от редактор |

Пускат "Дондуков" и "Монтевидео" до 20 ноември

„До 20-и ноември трябва да бъде освободено и пуснато движението както на булевард „Дондуков", така също и на бул. „Монтевидео" в участъка до Нов български университет. Това е изцяло нов булевард, който правим, четирилентов", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова ТВ.


Тя даде информация по редица казуси с ремонтите в столицата.


„Бул. „Дондуков" е най-тежкият булевард в ремонт. Причината – проектът беше променян два пъти и то заради съгласуване с Министерството на културата. В началото не беше одобрен проекта от Министерството на културата - те ни принудиха вместо полагането на асфалтова настилка, да се запази паважната настилка. За вторият участък вече поискахме разрешение за асфалтова настилка и го получихме. Но това създаде доста проблеми в хода на изпълнението. Там обаче реконструкцията продължава, и всяка забележка се отстранява за сметка на изпълнителя", заяви Йорданка Фандъкова. Ремонтът на знаковия булевард струва 7.2 млн. лева.


„Там, където има некачествено изпълнение, връщаме фирмите за преработка. Само за тротоара на бул. „Шипченски проход" ги върнахме 6 пъти, без това да е публично известно", коментира столичният кмет. Заради некачествена настилка общината е глобила  фирмата изпълнител със 130 000 лева. Няма да бъдат признати и извършени дейности за над половин милион лева.


Фандъкова коментира и проблема с велоалеята на ул. "Раковски", като посочи, че за да стане София по-зелен град и повече хора да избират екологичния транспорт, трябва да им бъдат създадени условия за движение с велосипед. 


Повторното поставяне на колчетата в подлеза на НДК, е поето от фирмата-изпълнител, увери кметът. 


„Столична община е доказала, че контролът е изключително висок", категорична беше Йорданка Фандъкова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 00:16 · 03.11.2017
Майка ти е пумияр че те е родила!!!
123 · 11:42 · 02.11.2017
20 ноември коя година?
Потребител · 11:15 · 02.11.2017
Фандакова e наи-голиамото нeдодоразумeниe на ГЕРБ,а за тази патртиа сам гласувал постоиано в послeднитe вeчe 10г и нeуморно сам ги критикувал,чe тази учитeлка триабва да си ходи!
Рeмонтитe са пална мизeриа,нискокачeствeни,с много eвтини матeриали,просто грозно и уродливо изпалнeниe!Боико тарси послушници,а нe профeсионалисти с опит и знаниe,тази кукумиавка с тeзи инвeстирани стотици милиони в Софиа,вмeсто града да заприлича що годe на Европeиски град,тои всe повeчe придобива грозeн и ориeнталски силуeт!
Потребител · 10:50 · 02.11.2017
Няма ли кой да ги стресне тия да си изчистят помиярите от улиците.Правят улици и ги пълнят със смърдящи песове.Стига вече с тая гавра.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент